Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων
Λουκίνο Βισκόντι: Ζωή σαν Μυθιστόρημα
Δευτέρα, 6/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Ιτα­λού σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι.

8 Ημέρες: Ταξίδι στη Σελήνη (2/2)
Τρίτη, 7/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων του BBC, που με τη χρήση CGI γραφικών και ανέκδοτου μέχρι τώρα αρχειακού υλι­κού, αναπαριστά την ιστορική αποστολή «Απόλλων 11» και την κατάκτηση της σελήνης από τον άνθρωπο.

Ακίνητο Ποτάμι
Τετάρτη, 8/11 στις 24.00
Ταινία του Άγγελου Φραντζή με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (Συμπαραγωγή Ελλάδας-Γαλλίας-Λετονίας 2018). Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μια βιομηχανική πόλη της Σι­βηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστη­μα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμο­σίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα;

Βουλής Βήμα
Πέμπτη, 9/11 στις 23:00
Συζήτηση για τη γεωπολιτική αστάθεια, τη στρατηγική θέση της Ελλάδας και τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωπική Ένωση σε επίπεδο μεταρ­ρυθμίσεων, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφά­λειας, προσφυγικού, οικονομίας και κλιματικής κρί­σης, ενόψει των Ευρωεκλογών του 2024. Η συζήτηση πραγματοποιείται με αφορμή τη συνεδρίαση της Ολομέ­λειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας, στη Βουλή των Ελλήνων.

Μια Αθάνατη Ιστορία
Παρασκευή, 10/11 στις 22:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Όρσον Γουέλς, με τους Ζαν Μορό, Όρσον Γουέλς, Ροζέ Κοζιό, Νόρμαν Έλσι (1968). Ένας ηλικιωμένος εκατομμυριούχος απο­φασίζει να επαληθεύσει έναν μύθο, κατά τον οποίο αν κάποιος νεαρός άνδρας κάνει έρωτα με τη γυναίκα ενός γέρου, αυτός θα μπορέσει να ξανανιώσει κάτι από τις χαρές της ζωής.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 11/11 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 11/11 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μια Νέα Γυναίκα
Σάββατο, 11/11 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Λεονόρ Σεράιγ με τους Ναταλί Ρισάρ, Λετίσια Ντος, Σουλεϊμάν Σεγιέ Ντιαγέ (Γαλλία 2017). Έπειτα από μακρόχρονη απουσία, η 30χρονη Πο­λά επιστρέφει στο Παρίσι χωρίς λεφτά και ερωτικά απο­γοητευμένη, βρίσκοντας όλες τις πόρτες κλειστές. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να κάνει μια καινούργια αρχή.

Σούπα Μόντο
Κυριακή, 12/11 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Λικαρίον Γουαϊνάινα (Κένυα-Γερμανία, 2008). Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ται­νίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η με­γαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνά ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που του απομένει ξαπλω­μένο στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/