Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι παρακολούθησαν την Τετάρτη το πρωί τη λειτουργία από τρεις μητροπολίτες στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδας.
Για πρώτη φορά λειτούργησε ως μητροπολίτης ο νέος μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίος.

Γεμάτος ευγνωμοσύνη και συγκίνηση εμφανίστηκε ο νέος μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίος, κατά την ομιλία του στον πανυγυρίζοντα ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδας. Ο κ. Ειρηναίος μίλησε με σεβασμό για τους μητροπολίτες Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό και τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο κ. Δαμασκηνός έβαλε το λιθαράκι του για την εκλογή του, ενώ χαρακτήρισε τους δύο ιεράρχες ήλιους.

Ο μητροπολίτης Φλωρίνης, αναφέρθηκε στην 19χρονη υπηρεσία του στη μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, όπου ήταν πρωτοσύγκελος, αλλά και στις συχνές του επισκέψεις στο βόρειο τμήμα του Έβρου ακόμη και από τα μαθητικά του χρόνια.
Ανάμεσα στους πιστούς της πρώτης λειτουργίας του ως μητροπολίτη στον Έβρο ο κ. Ειρηναίος συνάντησε πολλούς γνωστούς του, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Άξιος που αναφώνησε το εκκλησίασμα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκλογή του κ. Ειρηναίου στη μητρόπολη Φλωρίδης, Πρεσπών και Εορδαίας.