Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, ενδιαφέρουσες ταινίες, ντοκιμαντέρ και εκπομπές.

Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζουν:

Βιτόριο ντε Σίκα
Δευτέρα, 20/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Ιτα­λού σκηνοθέτη Βιτόριο ντε Σίκα.

D-Day Οι Τελευταίες Λέξεις (2/2)
Τρίτη, 21/11 στις 23:00
Ένα ντοκιμαντέρ για τη θρυλική απόβαση στη Νορμανδία, «την πιο σύνθετη και δύσκολη επιχείρηση στην ιστορία», όπως τη χαρακτήρισε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Η Ωραία του Μπρούκλιν
Τετάρτη, 22/11 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία των Βιτόριο ντε Σίκα και Κάρλο Λαστρικάτ με τους Τζίνα Λολομπριτζίτα, Βιτόριο ντε Σίκα, Ντέιλ Ρόμπερτσον, Αμεντέο Νατζάρι (Ιταλία-Γαλλία 1958 ). Μια πλούσια και όμορφη χήρα επιστρέ­φει από τη Νέα Υόρκη στο χωριό της Ιταλίας όπου γεν­νήθηκε για να βρει σύζυγο. Μετά από μερικές αποτυχη­μένες προσπάθειες, τελικά καταφέρνει να σαγηνεύσει τον σιδερά του χωριού.

Βουλής Βήμα
Πέμπτη 23/11 στις 23:00
Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζή­τηση με εκπροσώπους των κομμάτων, σε συνέχεια της ενημέρωσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσο­τάκη, σχετικά με την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ατλάντικ Σίτι
Παρασκευή, 24/11 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ με τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Σούζαν Σάραντον, Μισέλ Πικολί (Γαλλία, 1980). Ένας γερασμένος μικροαπατεώνας, που ζει με τις ψευδαισθήσεις ενός ένδοξου παρελθόντος, βρίσκει ξαφ­νικά την ευκαιρία να επανακτήσει τον αυτοσεβασμό του, όταν ανακατεύεται σε μια κομπίνα κλεμμένων ναρ­κωτικών και ερωτεύεται μια νεότερή του γυναίκα, που με τη σειρά της ονειρεύεται να γίνει γκρουπιέρισα στο Μόντε Κάρλο.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 25/11 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 25/11 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Σεζάν και Ζολά
Σάββατο, 25/11 στις 23:00
Βιογραφική γαλλο-βελγική ταινία σε σκηνοθεσία Ντα­νιέλ Τομπσόν. Η ιστορία της στενής φιλίας του Πολ Σε­ζάν και του Εμίλ Ζολά, από την παιδική τους ηλικία στη γαλλική επαρχία, μέχρι τα πιο ώριμα και δημιουργικά χρόνια της ζωής τους στο Παρίσι.

Σούπερ Τριχόμπαλας, η Σωτηρία του Μέλλοντος Κυριακή, 26/7 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Γιόνα Τένα (Φινλανδία 2020). Πρόκειται για μια σύγχρονη ταινία υπερηρώων, βασισμένη στη δημοφιλή σειρά βιβλίων της Πόλα Νό­ρονεν, που συνδυάζει κινούμενο σχέδιο και ειδικά εφέ με παραδοσιακή ζωντανή δράση. Ο Σούπερ Τριχόμπα­λας ρίχνεται με τόλμη στην επιχείρηση διάσωσης των μελισσών με σκοπό τη διατήρηση της διαφορετικότητας στον πλανήτη. Ωστόσο, για να σώσει τις μέλισσες, πρέ­πει πρώτα να σώσει τον χειρότερο νταή του σχολείου.
Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/