Στο πλευρό των ελεύθερων επαγγελματιών – αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, βρίσκονται και οι αγρότες. Τρεις αγροτικοί σύλλογοι του βορείου τμήματος του Έβρου σε ανακοίνωσή τους καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν σε κινητοποίηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη ΔΟΥ Ορεστιάδας.
Η ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων:

Οι αγροτικοί σύλλογοι N. Βύσσας, Ορεστιάδας & Τριγώνου στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει φορείς του Β. Έβρου.
Ο αγροτικός κόσμος έχει νιώσει στο πετσί του τη στοχοποίηση για φοροδιαφυγή και εν τέλει όλα τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στο όνομα της οικονομικής κρίσης, είχαν ως αποτέλεσμα τον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών. Το ίδιο θα επιφέρει και αυτός ο νόμος, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση και η ΕΕ μας θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.
Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει κεφαλικό φόρο για υποτιθέμενο εισόδημα και με τον ψηφιακό λαβύρινθο, που επιβάλλει, εκτινάσσει το κόστος, κάνει πιο ασφυκτικές τις συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων και τις οδηγεί να βάλουν λουκέτο. Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά. Δεν αντέχουμε άλλο.
Πέρα από την φορολογία εισοδήματος, μαζί με τους εργαζόμενους πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, υψηλό ΦΠΑ, φόρους στα καύσιμα, δημοτικά τέλη και πάει λέγοντας. Πληρώνουμε επίσης, τα φροντιστήρια των παιδιών μας, την ιδιωτική υγεία, τις υποδομές που είναι ανύπαρκτες, την κοινωνική προστασία που είναι λειψή, τις συντάξεις πείνας. Στο κοινωνικό αυτοματισμό που θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει απαντάμε με ενότητα με τους αυτοαπασχολούμενους, με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους, με τις οικογένειες μας. Όχι μόνο δεν είμαστε απέναντι αλλά έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τα ιδία δικαιώματα σε ζωή με αξιοπρέπεια.
Γι αυτό είναι χρέος όλων μας να σταματήσουμε τα σχέδια τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες, μαζικά αύριο στις 12:00 μπροστά από την εφορία. Ο αγώνας τους
είναι και δικός μας αγώνας.

Αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας.
Αγροτικός σύλλογος Βύσσας
Αγροτικός σύλλογος Ορεστιάδας
Αγροτικός σύλλογος Τριγώνου