Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών λόγω των επερχόμενων αλλαγών στο φορολογικό. Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται γιατί η φορολόγησή τους θα γίνεται με τεκμαρτό τρόπο (είτε έχουν είτε δεν έχουν εισόδημα), αλλά και με άλλους τρόπους υπολογισμού, οι οποίοι τους βρίσκουν αντίθετους.
Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και πολλοί ακόμη εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα.

Το thraki Νεα, κάλυψε δημοσιογραφικά τη συγκέντρωση και την πορεία της Ορεστιάδας, η οποία ήταν μαζική και μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη δεδομένων και των άλλων παραδειγμάτων που υπάρχουν από κινητοποιήσεις στην νεότερη και βορειότερη πόλη της χώρας.

Όσο πάντως κι αν ψάξαμε ανάμεσα στους συγκεντρωμένους δεν εντοπίσαμε τους πρωταγωνιστές των τελευταίων εβδομάδων.

Είδαμε από εδώ, κοιτάξαμε από εκεί, αλλάξαμε πεζοδρόμιο, παρατηρήσαμε καλά όλη την πορεία, φτάσαμε στην πλατεία, αναρωτηθήκαμε, αλλά δεν τους εντοπίσαμε.

Αν εξαιρέσεις κάποιους – ελάχιστους – οι οποίοι συμμετείχαν ως ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι στις κινητοποιήσεις, δεν βρήκαμε τους υποψηφίους οι οποίοι είχαν κατακλίσει πριν από λίγες εβδομάδες κάθε γωνιά.
Δεν βρήκαμε υποψηφίους, όπως τους βρίσκαμε τις προεκλογικές περιόδους να μοιράζουν, κάρτες, ψηφοδέλτια, χαμόγελα, ελπίδες, λόγια και υποσχέσεις περί σωτηρίας μας.
Δεν ήταν ούτε για συμπαράσταση, έστω και μετεκλογική συμπαράσταση.
Αν και είναι βέβαιο γνωστό, ότι μετά τις εκλογές η κανονικότητα επιστρέψει και η σωτηρία μεταφέρεται, έχουμε την απορία για το που πήγαν όλοι αυτοί που διεκδικούσαν για μας ένα καλύτερο αύριο.

Μάλλον θα τους δούμε στο επόμενο. . . αύριο ή σε κανένα προσφιλές τους πανηγύρι του καλοκαιριού. Στα πανηγύρια άλλωστε, έχει χαρές και ενίοτε κλαρίνα.