Το σενάριο του να μην συνταξιοδοτηθεί ούτε του να επιστρέψει στη δημοσιογραφία.

Κίνηση η οποία τελικά δεν του βγήκε, έκανε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρώην σύμβουλος περιφερειάρχη Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο Δημήτρης Πέτροβιτς όταν κατάλαβε ότι το παιχνίδι στην περιφέρεια με τον Μέτιο φαίνεται χαμένο ή όταν πίστεψε ότι μπορεί να γίνει δήμαρχος, αποφάσισε να διεκδικήσει τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Η κίνησή του είχε μόνο έναν σκοπό κι έναν στόχο. Να κερδίσει τον δήμο. Ούτε λαγός ήταν, ούτε συνεργασίες για να είναι 2ος έψαχνε.
Τελικά όμως ο λαός είχε άλλη άποψη και δεν του έδωσε την ευκαιρία να περάσει στον Β γύρο, καθώς ο συνδυασμός του, τερμάτισε 4ος. Παρ’ όλα αυτά, το πολιτικό κεφάλαιο Πέτροβιτς δεν μπορεί να μείνει αναξιοποίητο, καθώς είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς έχει πολιτικό κριτήριο. Το ότι δεν του βγήκε η τελευταία του κίνηση, δεν σημαίνει ότι είναι πολιτικά ανώριμος. Απλά είχε μία αστοχία, μία μεγάλη αστοχία. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία για το πολιτικό μέλλον του Πέτροβιτς, γιατί η αστοχία δεν ακούμπησε το προσωπικό του μέλλον.

Εργαζόμενος επαγγελματικά από το 1988 και έχοντας μπει στην 6η δεκαετία της ζωής του, έχουμε την αίσθηση ότι δεν μπορεί να παύσει να εργάζεται.
Οι επιλογές πλέον για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Έβρου είναι δύο. Ή να αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί, δύσκολο όπως είπαμε ή να συνεχίζει να εργάζεται.

Άλλωστε παραδείγματα δημοσιογράφων οι οποίοι πέρασαν στην πολιτική και στη συνέχεια επέστρεψαν στη δημοσιογραφία έχουμε αρκετά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και προσφάτως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Έχουμε όμως και παραδείγματα δημοσιογράφων, οι οποίοι μετά την πολιτική δεν βρήκαν δημοσιογραφική επαγγελματική στέγη, ούτε δυστυχώς γι’ αυτούς είχαν εξασφαλίσει να είναι κοντά στη σύνταξη. Εργάστηκαν όμως σε άλλους τομείς, θέλουμε να πιστεύομε.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς, κατά τη διάρκεια της θητείας ως αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε πολιτικές και προσωπικές φιλίες. Υπουργοί, υποψήφιοι, επιχειρηματίες, έχουν να πουν τα καλύτερα για τον Δημήτρη, όπως τον αποκαλούν.
Και γιατί να μην πουν άλλωστε;
Ο Δημήτρης Πέτροβιτς, τα πήγε καλά με όλους, ήταν ευγενικός, χαμογελαστός. Το αν στενοχώρησε κάποιους Εβρίτες δεν μπορεί να αλλάξει τη σχέση που ανέπτυξε με κορυφαία πολιτικά στελέχη. Μέχρι και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει σχέσεις, αλλά όχι κάτι το ξεχωριστό.
Στενές επαφές, ακούγεται ότι έχει με προβεβλημένο υπουργό, ο οποίος δείχνει και έντονο ενδιαφέρον για τον Έβρο.
Ο λόγος για τον υπουργό μετανάστευσης αι ασύλου Δημήτρη Καιρίδη. Το πόσο στενές είναι οι σχέσεις πάντως θα φανεί το επόμενο διάστημα. Αν για παράδειγμα ο κ. Πέτροβιτς γίνει συνεργάτης του, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά και για τους δύο. Ο Καιρίδης θα έχει τον δικό του άνθρωπο στον Έβρο και ο Πέτροβιτς, θα του δίνει απευθείας το ρεπορτάζ από τα «σφραγισμένα σύνορα».