Απόρους, νέες μητέρες και μονογονεϊκές οικογένειες στηρίζει η μητρόπολη Διδυμοτείχου. Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν


• Σε 150 άπορες οικογένειες δέματα επισιτιστικής βοήθειας, που είναι προϊόν της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ʺΑποστολήʺ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Υπεραγορά «Μασούτης»
• Πακέτα Βρεφικών ειδών και τροφών σε 25 νέες μητέρες, σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την «EUROBANK«, για την στήριξη νέων οικογενειών στην ακριτική περιοχή μας.
• 50 επιπλέον δέματα επισιτιστικής βοήθειας σε μονογονεϊκές οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους, που διατίθενται μέσω προγράμματος της Ενώσεως των Ελλήνων Εφοπλιστών «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».

Σε ανακοίνωσή της η μητρόπολη αναφέρει:
Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί τους χορηγούς των προνοιακών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ευχόμενος εις αυτούς τα κράτιστα παρά Κυρίου.
Ακολουθώντας την αποστολοπαράδοτη εντολή «τῆς δέ εὐποιΐας καί κοινωνίας μή ἐπιλανθάνεσθε» (Εβρ. 13,16) η Εκκλησία του Χριστού ποτέ δεν έπαυσε μεριμνώσα για τις πνευματικές πρωτίστως αλλά και τις υλικές ανάγκες των ανθρώπων. Η τοπική μας Εκκλησια ανάμεσα στις δραστηριότητές της έχει εντάξει δράσεις στήριξης εμπεριστάτων αδελφών και οικογενειών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.