Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, ενδιαφέρουσες ταινίες, ντοκιμαντέρ και εκπομπές.
Μπερτολούτσι, Σκέψεις για τον Κινηματογράφο
Δευτέρα, 27/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ για τον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη Μπερ­νάρντο Μπερτολούτσι βασισμένο σε συνεντεύξεις του.

Η Δολοφονία του Τζον Φιντζέραλντ Κένεντι (1/2)
Τρίτη, 28/11 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Μέσα από πρωτότυπο αρχειακό υλι­κό και ακολουθώντας λεπτό προς λεπτό τα εγκληματολο­γικά στοιχεία της έρευνας, αναβιώνουμε την ημέρα της δολοφονίας του Προέδρου των ΗΠΑ, που, εν μέσω ψυ­χρού πολέμου, συντάραξε ολόκληρο τον κόσμο.

Αμαρτωλές Γυναίκες
Τετάρτη, 29/11 στις 24:00
Ταινία του Λιούις Μάιλστοουν με τους Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Βαν Χέφλιν, Κερκ Ντάγκλας, Λίζαμπεθ Σκοτ κ.ά.. Παραγωγή: 1946 (ΗΠΑ). Μία αδίστακτη κληρονό­μος παντρεύεται τον παιδικό της φίλο, έναν φιλόδοξο εισαγγελέα, που είναι ο μόνος επιζών μάρτυρας του φό­νου της πλούσιας θείας της, δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 30/11 στις 23:00
Αυτή την Πέμπτη η εκπομπή «Τι Λέει ο Νό­μος» φιλοξενεί εκπροσώπους των κομμάτων, ενόψει της πενθήμερης συζήτησης του προϋπολογισμού του κρά­τους για το 2024, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δε­κεμβρίου στη Βουλή. Η εκπομπή εστιάζει στα βασικά μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού και αναδεικνύει τις προβλέψεις για έσοδα και δαπάνες.

Επώνυμο: Λακόμπ, Όνομα: Λυσιέν
Παρασκευή, 1/12 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ με τους Πιερ Μπλεζ,
Ορόρ Κλεμάν, Χόλγκερ Λεουενάντλερ κ.α. (Γαλλία 1973). Στη Γαλλία του 1944, ο 18χρονος Λυσιέν ζητά να στρατολογηθεί στην Αντίσταση, αλλά όταν απορρίπτεται τάσσεται στο πλευρό της Γκεστάπο. Μεθυσμένος από την αίσθηση εξουσίας, θα βρεθεί σε αδιέξοδο όταν ερωτεύεται την κόρη ενός Εβραίου.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 2/12 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 2/12 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Τράμπο
Σάββατο, 2/12 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Τζέι Ρόατς με τους Μπράιαν Κράνστον, Έλεν Μίρεν, Νταϊάν Λέιν, Τζον Γκούντμαν (ΗΠΑ, 2015). Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ο κορυφαί­ος συγγραφέας και σεναριογράφος του Χόλιγουντ Ντό­ναλντ Τράμπο καλείται από την Επιτροπή Αντιαμερικα­νικών Ενεργειών, αρνείται να απαντήσει και καταδικάζε­ται σε πολύμηνη φυλάκιση. Όταν αποφυλακίζεται, κανέ­να στούντιο δεν δέχεται να τον προσλάβει, ενώ πρώην φίλοι και συνεργάτες του γυρίζουν την πλάτη.

Βίτους
Κυριακή, 3/12 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Φρέντι Μούρερ (Ελβετία, 2006). Ο Βίτους είναι ένα μικρό αγόρι, ένα παιδί θαύμα, που έχει οξύτατη ακοή σαν να είναι νυχτερίδα, παίζει πιά­νο σαν βιρτουόζος και μελετά εγκυκλοπαίδειες από τα πέντε του χρόνια. Χωρίς καμιά αμφιβολία, οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται και περιμένουν να τον δουν κάποια μέρα να γίνεται διά­σημος πιανίστας.

Τα Ιστορικά Καφέ των Παρισίων και οι Θαμώνες τους
Κυριακή, 3/12 στις 20:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 50 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων. Τα παρισινά καφέ αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης του Παρισιού. Από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, τα καφέ είναι σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσό­φους, πολιτικούς και απλούς πολίτες.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/