Τις περιοχές των Δικέλλων και της Μεσημβρίας, οι οποίες μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πλημμύρες, επισκέφτηκε κλιμάκιο της τομεακής επιτροπής ΚΚΕ Έβρου. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ ο Διονύσης Κλάδης.

 

 

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: Το κλιμάκιο του Κόμματος αντίκρισε εκτεταμένες καταστροφές στον οδικό άξονα, πλημμυρισμένα χωράφια, αυλές σπιτιών, ενώ υπήρξαν και πλημμυρισμένα υπόγεια. Αντίστοιχα προβλήματα υπήρξαν και σε υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με πλημμυρισμένους δρόμους και τους κατοίκους να προσπαθούν με σκούπες και φτυάρια να καθαρίζουν φρεάτια, πλημμυρισμένα υπόγεια και αυλές σπιτιών στην Παλαγία, ενώ είχαμε εισροή υδάτων στο Νοσοκομείο, στο πανεπιστήμιο, σε σχολεία και το αεροδρόμιο.
Δεν αρκούν οι όποιες μικροπαρεμβάσεις γίνονται από τον δήμο και την περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών αν δεν υπάρξει άμεσα γενναία κρατική χρηματοδότηση για την άμεση υλοποίηση των μελετών, που έχει εκπονήσει η δασική υπηρεσία παρά τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, για αντιδιαβρωτικά έργα, από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί μόνο 2 από τις 17, στην περιοχή της Παλαγίας και του Άβαντα μέσω «αναδόχων». Όσο για τα αντιπλημμυρικά έργα αυτά στην καλύτερη να έχουν υλοποιηθεί τον επόμενο (!!!) χειμώνα, με ανάθεση τους σε ιδιώτες εργολάβους, με ότι συνέπειες μπορούν να υπάρξουν το επόμενο διάστημα, από εντονότερες βροχοπτώσεις. Η τραγική κατάσταση την οποία έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές στην αντίστοιχη υπηρεσία της περιφέρειας την έχει οδηγήσει σε υποστελέχωση προσωπικού και ανυπαρξία μηχανημάτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες.
Οι όποιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή για τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία, αντιμετωπίζουν τις καταστροφές ως ευκαιρία για νέες μπίζνες για τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχουν ως κριτήριο τις «αντοχές της οικονομίας», τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν με όρους «κόστους – οφέλους» και ανταποδοτικότητας τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, για αυτό ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη και να οργανώσει τον αγώνα του για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, την χρηματοδότηση και την ενίσχυση όλων των αναγκαίων υπηρεσιών και υποδομών από το κράτος, την αποζημίωση στο 100% όλων των πληγέντων.