Απαιτεί συγγνώμη από τον Παπαδόπουλο ο Στράντζελης


Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί η απόφαση του εκλεγέντα δημοτικού συμβούλου Ορεστιάδας Μιχάλη Στράντζελη να ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό του εκλεγέντα δημάρχου Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλου.
Ο κ. Στράντζελης με μία λιτή του δήλωση γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αμέσως οι εικασίες πήραν φωτιά, αλλά ο ίδιος με δηλώσεις του στον Status 94.2 και στην εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη ξεκαθάρισε ότι ο λόγος της απόφασης για ανεξαρτητοποίηση είναι η . . . αξιοποίηση του Δημήτρη Τσελεμπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί συνάντηση του Μιχάλη Στράντζελη κι ενός ακόμη με τον εκλεγμένο δήμαρχο Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο. Στη συνάντηση φαίνεται ότι δεν υπήρχε κανένα σημείο συμφωνίας, καθώς ο Στράντζελης τουλάχιστον, είναι αντίθετος στην αξιοποίηση Τσελεμπή. Δεν τον θέλει, ούτε για πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, ούτε για αντιδήμαρχο τεχνικών έργων.
Ο Μιχάλης Στράντζελη μαζί με τον Μανώλη Χατζηπαναγιώτου είναι από τους πρωτεργάτες της παράταξης Παπαδόπουλου. Και οι δύο σήκωσαν ψηλά τον συνδυασμό και δήλωναν ότι πρέπει να αλλάξει η δημοτική αρχή Ορεστιάδας. Στράντζελης και Χατζηπαναγιώτου έχουν διατελέσει δήμαρχοι και γνωρίζουν καλά και την αυτοδιοίκηση και το πως γίνονται εκλογές.
Ο Μιχάλης Στράντζελης δηλώνει ευθαρσώς ότι διαφωνεί με την αξιοποίηση Τσελεμπή, λέγοντας ότι οι προερχόμενοι από την παράταξη Μαυρίδη, είναι για να κουβαλούν νερό, δηλαδή για να μαζεύουν ψήφους.
Εκτός από τον Τσελεμπή, ο κ. Στράντζελης αναφέρεται και σε «κάποιον Αντώνη». Εικασία μπορούμε να κάνουμε για το ποιος είναι. Πάντως Αντώνης που ήταν στην παράταξη Μαυρίδη, δεν εκλέχθηκε την προηγούμενη φορά και τώρα εκλέχθηκε με την παράταξη Παπαδόπουλου, υπάρχει.

Στο μεταξύ, αν δεχθούμε την άποψη Στράντζελη ότι όσοι ήταν στην παράταξη Μαυρίδη και πήγαν στον Παπαδόπουλο είναι νεροκουβαλητές, τότε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος θα πρέπει να είναι ο οδηγός του βυτίου, καθώς κι αυτός με τον Μαυρίδη ήταν και από τον Μαυρίδη έφυγε.
Στη δήλωσή του ο κ. Στράντζελης αναφέρει ότι απαιτεί και συγγνώμη από τον κ. Παπαδόπουλο, γιατί όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Στράντζελης ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι τον εκβίασε. Κάτι παραπάνω όμως δεν είπε (ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 7:10).

Από την πλευρά του, ο εκλεγμένος δήμαρχος Ορεστιάδας προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Και καλά κάνει. Μετά τη φασαρία Στράντζελη και σπλατσ που ακούστηκε, έχει όλο τον χρόνο να ανασχεδιάσει τις κινήσεις του, να αποφασίσει ποιοι θα γίνουν σε πρώτη φάση αντιδήμαρχοι και ποιοι θα δεχθούν για χάρη της ηρεμίας στην παράταξη, να μη γίνουν αντιδήμαρχοι, ούτε έμμισθοι, ούτε άμισθοι.
Άλλωστε, δήμαρχος θα είναι σε λίγες μέρες ο Παπαδόπουλος και για πέντε χρόνια θα αποφασίζει, θα συνεργάζεται, θα σχεδιάζει. Αν το σχεδιάσει και καλά, δήμαρχος θα είναι και πάλι, είτε με την ίδια είτε με διαφορετική ομάδα συνεργατών και «συλλεκτών» ψήφων.