Εβδομαδιαίες προτάσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

 

Μπρους Σπρίνγκστιν: Με τα Δικά του Λόγια
Δευτέρα, 18/12 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Νάιτζελ Κόουλ(Ηνωμένο Βασίλειο – 2016). Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο μεγάλος τραγουδιστής και συνθέτης, ρίχνει ένα βλέμμα στο παρελθόν, αναπολώντας τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του και αφηγείται άγνωστες μέχρι τώρα ιστο­ρίες της προσωπικής του διαδρομής.

Αμαζόνιος: Ο Χαμένος Κόσμος (2/3)
Τρίτη, 19/12 στις 23:00

Αγγλική σειρά ντοκιμαντέρ για τα μυστήρια του Αμαζο­νίου. Τα δάση του Αμαζονίου ανέκαθεν θεωρούνταν ως σκοτεινές, ανεξερεύνητες περιοχές, τόπος άγριας ζωής, αφιλόξενης για τον άνθρωπο. Τα τελευταία, όμως, αρ­χαιολογικά ευρήματα ανατρέπουν αυτή την εικόνα και αποκαλύπτουν έναν αρχαίο, πολύπλοκο και μέχρι τώρα άγνωστο πολιτισμό του Αμαζονίου.

Βουλής Βήμα
Τετάρτη, 20/12 στις 23:00
Στο Στρασβούργο παραμένει και αυτή την εβδομάδα η εκπομπή «Βουλής Βήμα» με την Αλεξία Κουλού­ρη, μεταδίδοντας ειδήσεις από την τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αξιωματούχοι της Ευ­ρωπαϊκής Ένωσης σχολιάζουν την επικαιρότητα, με ο­ρίζοντα τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Η Ζαζί στο Μετρό
Παρασκευή, 22/12 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ με τους Φιλίπ Νου­αρέ, Κατρίν Ντεμονζό (Γαλλία 1960). Ένα σκανταλιάρι­κο κοριτσάκι, η Ζαζί, φτάνει στο Παρίσι για να περάσει τρεις μέρες στο σπίτι του θείου της. Αυτός της δείχνει την πόλη, αλλά εκείνη επιθυμεί διακαώς να πάρει το με­τρό. Δυστυχώς όμως, έχει απεργία …

Μικροκύματα – Νέα Σειρά
Παρασκευή, 22/12 στις 24:00
Έναρξη νέας σειράς των «Μικροκυμάτων» σε συνεργα­σία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμέ­νων Σχεδίων με τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Αυτή τη φορά θα προβληθούν 7 ωριαίες ανθο­λογίες, που περιλαμβάνουν συνολικά 69 ταινίες μικρού μήκους animation, βραβευμένες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παραγωγής 2020 – 2022.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 23/12 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 23/12 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Άθικτοι
Σάββατο, 23/12 στις 23:30
Ταινία σε σκηνοθεσία των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς με τους Φρανσουά Κλιζέ και Ομάρ Σι (Γαλλία, 2011). Ένας τετραπληγικός αριστοκράτης προσλαμβάνει ως βοηθό – νοσοκόμο έναν νεαρό Αφρικανό από τα προ­άστια του Παρισιού, ο οποίος θα του αλλάξει τη ζωή με εντελώς απρόσμενο τρόπο.

Από Τόπο σε Τόπο: Ρεντίνα Αγράφων
Κυριακή, 24/6 στις 12:00
Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη Βασίλισσα των Α­γράφων, την Ιστορική Ρεντίνα. Η εκπομπή θ’ αναδείξει τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τα ήθη και τα έθιμα, τις πα­ραδόσεις και ευρύτερα όλα όσα συνθέτουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του χωριού. Έρευνα – Παρου­σίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Ο Μικρός Πρίγκηπας
Κυριακή, 24/12 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρκ Όσμπορν (Γαλλία, 2015). Ένα μικρό κορίτσι διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο, κλεισμένο στο σπίτι του. Ανακα­λύπτει, όμως, πως δίπλα του κατοικεί ένας παράξενος, αλ­λά τρυφερός γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.

Η Τραβιάτα του Τζουσέπε Βέρντι Κυριακή, 24/12 στις 22:15

Παραμονή Χριστουγέννων με τη φημισμένη Όπερα Τρα­βιάτα του Τζουσέπε Βέρντι από το Φεστιβάλ Πάρμας
(2012). Σε λιμπρέτο Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε και Μουσι­κή Διεύθυνση Yuri Termikanov – Donato Renzetti. Επιμέ­λεια: Κωνσταντίνος Κακαβελάκης.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.