Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αλλαγή της δημοτικής αρχής του δήμου Ορεστιάδας, με τον Διαμαντή Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει δήμαρχος.
Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος διεκδίκησε για πρώτη φορά τον δήμο και εκλέχθηκε δήμαρχος θα ορκιστεί με τους νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων στις 27 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο γυμναστήριο του 2ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας.
Η πρώτη απόφαση, του εκλεγμένου δημάρχου, η οποία αφορά στο χώρο της τελετής ορκωμοσίας είναι ορθή, καθώς οι σύμβουλοι, τα μέλη των οικογενειών τους και φυσικά οι δημότες θα μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση την τελετή, κάτι που δε θα μπορούσε να γίνει αν αυτό συνέβαινε σε μία μικρή αίθουσα, ακόμη και του πολιτιστικού πολύκεντρου Ορεστιάδας.
Ο εκλεγμένος δήμαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, έχει αποφασίσει και έχει ανακοινώσει στους δημοτικούς συμβούλους, το ποιοι θα γίνουν αντιδήμαρχοι από την 1η Ιανουαρίου του 2024.
Ο κ. Παπαδόπουλος, έχει δηλώσει ότι θα αξιοποιηθούν όλοι οι σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του και ήδη οι πρώτες θέσεις αντιδημάρχων έχουν γίνει γνωστές. Και αυτή η απόφαση είναι σωστή, καθώς οι αντιδήμαρχοι που θα αναλάβουν, θα πρέπει ήδη να ενημερώνονται, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη συνέχιση της λειτουργίας του δήμου.
Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι αντιδήμαρχοι θα είναι οι:
Ζήσης Παπαλαμπίδης – Τεχνικής υπηρεσίας
Χριστίνα Γκιλιλούδη – Διοικητικών υπηρεσιών
Μαργαρίτης Αστεριάδης – Καθαριότητας
Βασίλης Ναστούδης – Βύσσας
Απόστολος Σταυρίδης – Οικονομικών
Ευαγγελία Μπραϊκούδη – Πολιτισμού (πρώην ΔΗΚΕΠΑΟ)
Αντώνης Τσομπανίδης – Κοινωνικής Πολιτικής (πρώην ΚΚΑΑΔΟ)
Παντελής Δημούτσης – Αθλητισμού
Μανώλης Χατζηπαναγιώτου – Τριγώνου, Κυπρίνου

Για πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να προταθεί η Θεοδώρα Σέμεν.