Προβλήματα στην υδροδότηση του Άβαντα Αλεξανδρούπολης προκύπτουν λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων. Η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης καλεί τους κατοίκους για προληπτικούς λόγους να μην πίνουν το νερό, ενώ ενημερώνει ότι έχουν σταλεί δείγματα στο ΔΠΘ για περαιτέρω αναλύσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης αναφέρει:
Η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ότι μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις το νερό στην κοινότητα του Άβαντα είναι ακατάλληλο προς πόση, ως συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς.
Το γεγονός επιβεβαιώνει όχι μόνο τους δικούς μας φόβους και προειδοποιήσεις αλλά και των εργατικών σωματείων και άλλων φορέων που αμέσως επισήμαναν το πρόβλημα στην υδροδότηση των οικισμών αλλά και στον υδροταμιευτήρα, πρόβλημα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητούμε:
• να γίνουν άμεσα όλες οι μετρήσεις και οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην κοινότητα του Άβαντα.
• Μέχρι τότε να προσφέρονται δωρεάν μπουκάλια νερό σε όλους τους κατοίκους του χωριού.
• Άμεσα να υπάρξει μέριμνα και για όλες τις περιοχές του Δήμου που. πιθανά θα αντιμετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα, να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες:
Μετά την τελευταία βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Άβαντα ελήφθησαν δείγματα από την δεξαμενή που υδροδοτεί το χωριό και διαπιστώθηκε- μετά από ανάλυση του δείγματος- ότι οι παράμετροι θολότητα-χρώμα και γεύση δεν είναι αποδεκτές. Αν και οι υπόλοιπες ενδεικτικές παράμετροι της νομοθεσίας δεν υπερβαίνουν τις παραμετρικές τιμές, συνιστάται η μη πόση νερού του δικτύου για προληπτικούς λόγους.
Έχουν σταλεί δείγματα στο Εργαστήριο Υγιεινής και Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ για περαιτέρω αναλύσεις.
Παρακαλούμε, να λαμβάνετε υπόψη μόνο ενημερώσεις που φέρουν υπογραφή υπευθύνου της Δ.Ε.Υ.Α.Α.
Θα ενημερώσουμε σχετικά σε κάθε εξέλιξη. Είμαστε συγκεντρωμένοι στη λύση του προβλήματος.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χαράλαμπος Μιχαηλίδης