Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Σίντλερ: Η Αληθινή Ιστορία
Δευτέρα, 15/1 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Τζον Μπλέαρ (Ηνωμένο Βασίλειο 1983). Η αληθινή ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ, του επι­χειρηματία που κατόρθωσε να σώσει τις ζωές χιλιάδων Εβραίων από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκο­σμίου Πολέμου.

D-Day Οι Τελευταίες Λέξεις (1/2)
Τρίτη, 16/1 στις 23:00
Ένα ντοκιμαντέρ για τη θρυλική απόβαση στη Νορμανδία, «την πιο σύνθετη και δύσκολη επιχείρηση στην ιστορία», όπως τη χαρακτήρισε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη 18/1 στις 23:00
Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζή­τηση για την εκλογή ευρωβουλευτών, τη διευκόλυνση εκλογέων μέσω επιστολικής ψήφου, την εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και τη διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Η Αταλάντη
Παρασκευή, 19/1 στις 22:00
Γαλλική ταινία του Ζαν Βιγκό με τους Μισέλ Σιμόν, Ντιτά Παρλό, Ζαν Νταστέ (1934). Η ιστορία του γαμή­λιου ταξιδιού ενός καπετάνιου με το ποταμόπλοιό του, την «Αταλάντη». Εκτός από τη γυναίκα του, ταξιδεύουν μαζί του ένας μισότρελος ηλικιωμένος ναύτης, ένας νεα­ρός μούτσος και ένα τσούρμο γάτες. Το ταξίδι καταλήγει στον μαρασμό της σχέσης του ζευγαριού, που οδηγεί τη γυναίκα να αποδράσει στους πειρασμούς της ωραί­ας ζωής στο Παρίσι .

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 20/1 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 20/1 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Σοφία
Σάββατο, 20/1 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Μεριέμ Μπενμπαρέκ-Αλοΐζί με τους Μαχά Αλεμί, Σαρά Περλέ, Χαμζά Καφίφ (Γαλλία 2018). Η 20χρονη Σοφία γεννάει εκτός γάμου, κάτι που στη σύγχρονη Καζαμπλάνκα τιμωρείται αυστηρά. Έτσι, εκτός από την οργή της οικογένειάς της, η Σοφία πρέπει να αντιμετωπίσει και το νόμο, καθώς έχει προθεσμία 24 ωρών να δηλώσει την ταυτότητα του πατέρα. Βραβείο σεναρίου του τμήματος «Eνα Kάποιο Bλέμμα» του Φεστι­βάλ των Καννών.

Από Τόπο σε Τόπο: Τυριώτικος Γάμος
Κυριακή, 21/1 στις 12:00
Αυθεντική αναπαράσταση, των ηθών και εθίμων του Τσακώνικου-Τυριώτικου γάμου, στην Βόρεια Κυνουρία του Νομού Αρκαδίας. Έρευνα – Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Τα Ιστορικά Καφέ των Παρισίων και οι Θαμώνες τους
Κυριακή, 21/1 στις 20:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 50 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων. Τα παρισινά καφέ αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης του Παρισιού. Από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, τα καφέ είναι σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσό­φους, πολιτικούς και απλούς πολίτες.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/