Σειρά αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, όχι μόνο για μέτρα στήριξης, αλλά και για νέα προγράμματα άμεσης παραγωγής οφέλους για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, κατέθεσε κατά τη διάρκεια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Ορεστιάδας «Η ΕΝΩΣΗ» για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν στον αγροτικό κόσμο.
Στην ημερίδα, ήταν παρόντες ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, και κύριοι ομιλητές ο γενικός γραμματέας ενωσιακών πόρων και υποδομών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ενώ από την πλευρά του υπουργείου συμμετείχαν ο προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης στρατηγικού σχεδίου ΚΑΠ, Νίκος Μανέτας , ο προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής παρεμβάσεων αγροτικής ανάπτυξης Δημήτρης Παππάς και η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας άμεσων ενισχύσεων και ειδικών παρεμβάσεων Ελένη Καραμαγκιώλη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, καταρχήν τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει οικολογικό σχήμα, με δύο βασικούς σκοπούς. Και την οικολογία και τα έσοδα για την Ένωση. Αναφερόμενος στα άδεια μπουκάλια φυτοφαρμάκων, ο κ. Κουμπρίδης, ζήτησε να υπάρχει σύστημα διαλογής και ανακύκλωσης, ώστε οι αγρότες να εισπράττουν λεφτά από τη διαδικασία αυτή και το περιβάλλον να προστατεύεται.
Στο μεταξύ, αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος παραγωγής, στην ανάγκη αναδασμών και στην τελική τιμή των αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων. Ζήτησε να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο κτηνοτρόφος να πουλάει ένα ευρώ το κρέας και ο καταναλωτής να το αγοράζει οκτώ.
Παράλληλα ο Λάμπρος Κουμπρίδης, αναφέρθηκε στο αγροτικό πετρέλαιο, στο αγροτικό ρεύμα, στο nte mettering και απαίτησε άμεση πληρωμή (εντός δέκα ημερών) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, είπε ότι πλέον υπάρχει νέα διοίκηση στον οργανισμό.

Στο μεταξύ τέθηκε για ακόμη μία φορά από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η ΕΝΩΣΗ» το θέμα των μεταφορών προϊόντων από και προς τον Έβρο. Ο κ. Κουμπρίδης αναφέρθηκε στον σιδηρόδρομο, έναν σιδηρόδρομο που ακούμε δεκαετίες και δεν βλέπουμε ποτέ. . .