Εβδομαδιαίες προτάσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων
Μπαζ
Δευτέρα, 22/1 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ταραβήρα
( Ελλάδα 2006). Η ταινία μας μεταφέρει στο Χόλιγουντ του ’40, του ’50 και του ’60, όπου έδρασε ο σημαντικός, αλλά άγνωστος στο κοινό, σεναριογράφος Άλμπερτ Ισα­άκ Μπεζερίδης, γνωστός ως Μπαζ. Το πορτρέτο του ξε­τυλίγεται μέσα από την προσωπική του αφήγηση, σε α­ντιδιαστολή με συνεντεύξεις ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά.

D-Day Οι Τελευταίες Λέξεις (2/2)
Τρίτη, 23/1 στις 23:00
Ένα ντοκιμαντέρ για τη θρυλική απόβαση στη Νορμανδία, «την πιο σύνθετη και δύσκολη επιχείρηση στην ιστορία», όπως τη χαρακτήρισε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Παραφροσύνη
Τετάρτη, 24/1 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, που αποτελεί και την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. Πρωταγωνιστούν οι Ουίλιαμ Κάμπελ, Λουάνα Άντερς, Μπαρτ Πάτον, Μέρι Μίτσελ κ.ά.. Παραγωγή: 1963 (ΗΠΑ). Μια γυναίκα αποκρύπτει τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της, προκειμένου να μην χάσει την περιου­σία του. Όμως η πλούσια οικογένειά του έχει τα δικά της σκοτεινά μυστικά.

Καλημέρα Βαβυλωνία
Παρασκευή, 26/1 στις 22:00
Ιταλική ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τους Γκρέτα Σκάκι, Βίντσεντ Σπάνο, Τσαρλς Ντανς, Γιοακίμ Ντε Αλμέιντα (1987). Δύο αδέλφια από την Τοσκάνη της Ιταλίας, μετά την οικονομική καταστροφή του πατέρα τους, μεταναστεύουν στην Αμερική, τη σύγχρονη Βαβυ­λωνία. Εκεί τους δίνει δουλειά ο Γκρίφιθ, στα γυρίσματα της «Μισαλλοδοξίας», όπου θα γνωρίσουν δύο υποψή­φιες στάρλετ και θα τις παντρευτούν. Ο καθένας τους, όμως, θα έχει διαφορετική τύχη κοντά τους…

Μικροκύματα
Παρασκευή, 26/1 στις 24:00
Σε εξέλιξη η προβολή της νέας σειράς «Μικροκυμάτων» με συλλογές επίλεκτων ταινιών animation μικρού μή­κους, βραβευμένες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πα­ραγωγής 2020 – 2022.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 27/1 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 27/1 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά
Σάββατο, 27/1 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία της Ελίνας Ψύκου με τους Χρή­στο Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργο Σουξέ, Θε­οδώρα Τζήμου, Σύλλα Τζουμέρκα, Λένα Γιάκα, Βασίλη Δημητρούλια (Ελλάδα, 2013). Ενας διάσημος παρουσια­στής τηλεόρασης σκηνοθετεί την εξαφάνισή του, θέλο­ντας να ενορχηστρώσει μια μεγαλοπρεπή επιστροφή. Κι ενώ όλοι τον αναζητούν, εκείνος ανακαλύπτει απρόσμε­να, σκοτεινά κομμάτια του ίδιου του εαυτού του.

Από Τόπο σε Τόπο: Μακεδονία
Κυριακή, 28/1 στις 12:00
Αφιέρωμα στην Μακεδονία, με τραγούδια και χορούς απ’ τις διάφορες γωνιές της. Έρευνα – Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/