Σε συναγερμό τέθηκε το απόγευμα η πυροσβεστική υπηρεσία στον Έβρο, καθώς έχει ληφθεί ειδοποίηση για οικογένεια η οποία έχει χαθεί με το αυτοκίνητό της στον Έβρο.

Πρόκειται για οικογένεια η οποία με το αυτοκίνητό της πήγε εκδρομή στο βουνό. Κάποια στιγμή κι ενώ κινούνταν στην περιοχή Δαδιά – Τρεις Βρύσες, η οικογένεια έχασε τον προσανατολισμό της.
Η οικογένεια, είχε βγει εκτός οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να απροπροσανατολιστούν, ενώ δεν υπήρχε και σήμα στο κινητό.
Ο άνδρας, αποφάσισε να αφήσει τη γυναίκα και το ανήλικο παιδί του στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσει με τα πόδια προκειμένου να βρει σημείο όπου να έχει σήμα το κινητό του. Τελικά περίπου στις 17:00, κάλεσε στο 112 περιέγραψε το περιστατικό και ζήτησε βοήθεια.
Άμεσα, πυροσβεστικές δυνάμεις από το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη, ξεκίνησαν έρευνες, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε και η ΕΜΑΚ Κομοτηνής.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με το χρόνο, χωρίς να έχουν σαφείς ενδείξεις για το που μπορεί να είναι οι αγνοούμενοι, ενώ κινούνταν με οχήματα και με τα πόδια, την ώρα που στην περιοχή επικρατούσε ψύχος και υπήρχε σφοδρή χιονοθύελλα.

Οι πυροσβέστες έψαχναν σε πολύ μεγάλη απόσταση, καθώς το πεδίο των ερευνών περιελάμβανε από τη Νίψα και την Αισίμη, μέχρι τις Τρεις Βρύσες και το Δέρειο.
Τελικά η οικογένεια εντοπίστηκε αφού είχε πέσει το σκοτάδι λίγο μετά τις 20:00. Το ευτύχημα ήταν ότι το αυτοκίνητο είχε σταματήσει δίπλα ακριβώς σε ρέμα, το οποίο αν φούσκωνε τα πράγματα θα ήταν δύσκολα.
Το ανδρόγυνο και το παιδί, επέστρεψαν ασφαλείς στο σπίτι τους, αφού πρώτα ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες και χάρη στην άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστών του Έβρου.
Το σίγουρο είναι, ότι αν δεν έβγαιναν από την άσφαλτο, δεν θα είχαν περάσει καμία αγωνία και δεν θα υπήρχε καμία κινητοποίηση.