Για εμβληματικό έργο, μιλάει ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, με αφορμή την παράδοση μελέτης για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου. Η υπογειοποίηση του δικτύου, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα των αγροτών, θα λύσει πολλά προβλήματα και θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας στο Πέταλο Έβρου, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Έβρου.

 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Στις 3/1/2024 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δημοσίευσε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014-2022 ΜΕΤΡΟ 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στις 9/2/2024 συνολικού ποσού 124.000.000,00 € για έργα εγγείων βελτιώσεων στο παραπάνω μετρο συνολικά στην χώρα.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Δήμαρχος κ. Ζαμπουκης γνωρίζοντας α) το πολύ μικρό χρονικό περιθώριο υποβολής πρότασης β) ότι υπάρχει μια αρχική μελέτη ο οποία χρήζει επικαιροποίησης για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του Πετάλου του ΤΟΕΒ Πέπλου του Δήμου Αλεξ/πολης γ) ότι δικαίωμα υποβολής έχουν το Υπουργείο και Περιφέρειες και έχοντας υπόψη την ανωτέρω πρόσκληση, συμμετείχε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τον Αντιπεριφερειάρχη Περ. Εν. Έβρου κ. Πουλιουλό, το ΤΟΕΒ Φερών τον κ. Αλεξανδρή και κατάφερε να παραδώσει (29-1-2024) στην Περιφέρεια Αν. Μακ.Θρακης πλήρη την μελέτη για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του Πετάλου Πέπλου.

Σε μια τέτοια προθεσμία που δόθηκε, οι 20 περίπου ημέρες για την ολοκλήρωση των μελετών, αποτελούν επιτυχία, με βοήθεια εξωτερικών συνεργατών, την αρωγή της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Περ Αν. Μακ. Θράκης και κυρίως από την Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης που φέρει και την βασική ευθύνη για την υποβολή της τεχνικής πρότασης.

Το εμβληματικό αυτό έργο για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ του Νομού Έβρου, που παρέμεινε για 7 χρόνια ανενεργό, υποβάλλεται για έγκριση, αξιοποιώντας την ευκαιρία για χρηματοδότηση, με την αγωνία όλων των φορέων για την ολοκλήρωση της πολύ μεγάλης προσπάθειας.

Προϋπολογισμός 8.000.000

Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας

Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας