Εβδομαδιαίες προτάσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.
Mountain
Δευτέρα, 12/2 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Τζένιφερ Πίντομ (Αυστραλία, 2017). Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις υ­ψηλότερες βουνοκορφές του πλανήτη και τη γοητεία που προκαλούν στον άνθρωπο, μέσα από την υποβλητι­κή αφήγηση του Γουίλεμ Νταφόε και ένα ατμοσφαιρικό σάουντρακ κλασικής μουσικής, εκτελεσμένο από την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου.

Γυναίκες της Ροκ (3/4)
Τρίτη, 13/2 στις 23:00
Μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων, που αφηγείται την ιστορία σπουδαίων γυναικών της ροκ μου­σικής, που προσπαθούν να επιβιώσουν και να εκφραστούν σε ένα χώρο που κάποτε ήταν ανδροκρατούμενος.

Ο Νανούκ του Βορά
Τετάρτη, 14/2 στις 24:00
Ένας χρόνος στη ζωή του Νανούκ, ενός Ινουίτ Εσκιμώου, και της οικογένειάς του, που ζουν στον Αρκτικό Κύκλο. Ανταλλαγές, κυνήγι, ψάρεμα και μετακινήσεις μίας ομά­δας, που δεν τους έχει αγγίξει καθόλου η βιομηχανική α­νάπτυξη. Αποτελεί το πρώτο μεγάλου μήκους, ανθρωπο­λογικό ντοκιμαντέρ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 15/2 στις 23:00

Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Οι εξε­λίξεις στο αγροτικό ζήτημα. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και οι θέσεις των αγροτών. Οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, την αλιεία και τις υδατοκαλ­λιέργειες, τη φυτο-ϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα, την ποιό­τητα τροφίμων και την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης.

Καλημέρα Βαβυλωνία
Παρασκευή, 16/2 στις 22:00
Ιταλική ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τους Γκρέτα Σκάκι, Βίντσεντ Σπάνο, Τσαρλς Ντανς, Γιοακίμ Ντε Αλμέιντα (1987). Δύο αδέλφια από την Τοσκάνη της Ιταλίας, μετά την οικονομική καταστροφή του πατέρα τους, μεταναστεύουν στην Αμερική, τη σύγχρονη Βαβυ­λωνία. Εκεί τους δίνει δουλειά ο Γκρίφιθ, στα γυρίσματα της «Μισαλλοδοξίας», όπου θα γνωρίσουν δύο υποψή­φιες στάρλετ και θα τις παντρευτούν. Ο καθένας τους, όμως, θα έχει διαφορετική τύχη κοντά τους…

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 17/2 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 17/2 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μια Νέα Γυναίκα
Σάββατο, 17/2 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Λεονόρ Σεράιγ με τους Ναταλί Ρισάρ, Λετίσια Ντος, Σουλεϊμάν Σεγιέ Ντιαγέ (Γαλλία 2017). Έπειτα από μακρόχρονη απουσία, η 30χρονη Πο­λά επιστρέφει στο Παρίσι χωρίς λεφτά και ερωτικά απο­γοητευμένη, βρίσκοντας όλες τις πόρτες κλειστές. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να κάνει μια καινούργια αρχή.

Ρουά Ματ
Κυριακή, 18/2 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Πιερ-Φρανσουά Μαρτίν-Λαβάλ (Γαλλία 2019). Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φαχίμ, ενός παιδιού που μαθαίνει να ζει χω­ρίς τους γονείς του, μακριά από την πατρίδα του, τις ρί­ζες και τη μητρική του γλώσσα. Με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, ο Φαχίμ γνωρίζει τον Σιλβάν, έναν κορυ­φαίο Γάλλο προπονητή του σκάκι, που τον διδάσκει και του δίνει σκοπό στη ζωή του. Ο Φαχίμ παλεύει με θάρ­ρος για να ξεπεράσει τα εμπόδια και τελικά καταφέρνει να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Γαλλίας.

Τα Ιστορικά Καφέ των Παρισίων και οι Θαμώνες τους
Κυριακή, 18/2 στις 20:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 50 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων. Τα παρισινά καφέ αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης του Παρισιού. Από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, τα καφέ είναι σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσό­φους, πολιτικούς και απλούς πολίτες.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/