Για περιφρόνηση των αγροτών μιλάει η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Έβρου, με αφορμή τα όσα έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δεν συνάντησε αγρότες στο ξενοχοδείο που είχε καθοριστεί συνάντηση, αλλά πυρόπλικτους αγρότες στο αεροδρόμιο. Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης υποστηρίζει ότι λόγω καθυστέρησης της σύσκεψης στην Κομοτηνή, η συνάντηση έγινε στο αεροδρόμιο, όμως αγρότες διαμαρτυρήθηκαν εντόνως μπουκάροντας κυριολεκτικά στο αεροδρόμιο.
Για το θέμα, η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Έβρου αναφέρει:

Την Κυριακή 11/2 γίναμε θεατές του μεγαλύτερου εμπαιγμού εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου του νομού μας. Σε προγραμματισμένη και προκαθορισμένη συνάντηση με τους πυρόπληκτους αγρότες του Νομού Έβρου, προκειμένου να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, επέλεξε να λάμψει διά της απουσίας του. Σε ένα νομό που το κυβερνόν κόμμα της ΝΔ πήρε το υψηλό ποσοστό 44,18%, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και κάθε άλλο αρμόδιο στέλεχός της περιφρονούν τους αγρότες. Υπενθυμίζουμε ότι οι αγρότες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της παρακμάζουσας οικονομίας του ακριτικού νομού μας.
Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, τηρώντας διαχρονική στάση υπευθυνότητας, ήταν, είναι και θα είναι παρόν ακούγοντας τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και των πολιτών, καταδικάζοντας παράλληλα την απαξίωση και την αδιαφορία που αλαζονικά επιδεικνύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα προβλήματά τους.