Το πανεπιστήμιο φιλοξενεί μαθητές στις εγκαταστάσεις του, με τους μαθητές να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των πλεονεκτημάτων του τόπου τους.

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του 1 ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου στις εγκαταστάσεις του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα.

Την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024, 44 μαθητές/τριες από την Γ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα, στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που περιλαμβάνεται στο μάθημα του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων. Τους/τις μαθητές/τριες υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, κ. Γαλατσίδας Σπύρος. Ακολούθησε ξενάγηση στα εργαστήρια των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων από το μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού κ. Φωτιάδη Σιδέρη και έγινε παρουσίαση του τεχνολογικού τους εξοπλισμού.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν διδασκαλίες από

πανεπιστημιακούς καθηγητές και τους έγινε μία ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων που εδρεύουν στην Ορεστιάδα και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία τους και μάλιστα κάποιοι/ες δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν … το 2027 ως φοιτητές/τριες.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου
Ζουπίδης Στέφανος
(ΠΕ02)