Στο πλαίσιο της oμιλίας του στην ολομέλεια επί του Ν/Σ του υπουργείου εθνικής οικονομίας, ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, τόνισε ότι δίνεται προτεραιότητα στην απόλυτη στήριξη του θεσμού της οικογένειας, του πρωτογενούς τομέα και της στελεχιακής θωράκισης των Δομών Υγείας του Έβρου & της χώρας. Ο κ. Δημοσχάκης χαρακτήρισε εθνικό έγκλημα το να σβήνουν τα φώτα στα χωριά, αναφερόμενος στο δημογραφικό.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :
-Το δημογραφικό πρόβλημα, συνιστά μία σύγχρονη απειλή για τα χωριά & τους οικισμούς του Ν.Έβρου, η ερήμωση των οποίων αποτελεί «προάγγελο» εθνικού εγκλήματος!
-Οι υφιστάμενες υγειονομικές μονάδες στον Κεντρικό & Βόρειο Έβρο, αποτελούν «διπλή ταξιαρχία»!
-Η αυτοτέλεια & αναβάθμιση του Γ.Ν. Διδυμοτείχου αποτέλεσε προτεραιότητα του κοινοβουλευτικού του έργου, υπογραμμίζοντας ότι το ισχύον  ΠΔ πρέπει να επικαιροποιηθεί και να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα!
-Δήλωσε πιστός συμπαραστάτης των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων του Ν.Έβρου, προερχόμενος από μία σπουδαία αγροκτηνοτροφική οικογένεια με αρχές, αξίες, εμπειρίες, μνήμες & χρήσιμες γνώσεις στην περαιτέρω διαδρομή του.
-Τέλος, αναφερόμενος στο λιμάνι, υπογράμμισε ότι καθίσταται μεταφορικός & εμπορικός κόμβος και αξίζει  ένα υπερσύγχρονο Διοικητήριο του Ο.Λ.Α μαζί με το Λιμεναρχείο, εντός του Λιμένος!