Ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη στο Ludwigshafen

Για πρώτη φορά η ιστορική κινηματογραφική παραγωγή «ΠΕΝΤΕ. Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης» θα «ταξιδέψει» στο εξωτερικό με 2 προβολές στην Γερμανία!
Οι επετειακές προβολές, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν στο Ludwigshafen και στην Φρανκφούρτη στις 16 και 17 Μαρτίου αντίστοιχα.
H συμμετοχή της Θράκης, στο εθνικό ξεσηκωμό του 1821, για πρώτη φορά αναδεικνύεται μέσα από την συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία του Βασίλη Τσικάρα.
Η ταινία βασίζεται στην καταγραφή των πραγματικών γεγονότων που έλαβαν χώρα την Άνοιξη του 1821 και τα οποία κατέληξαν στην ολοκληρωτική σφαγή του ντόπιου πληθυσμού.
Με μια πληθώρα γνωστών ηθοποιών ζωντανεύει η ένδοξη ιστορία της ακριτικής Θράκης!
Η ταινία γυρίστηκε 200 χρόνια ακριβώς (το 2021) από τα γεγονότα που εξιστορούνται σε αυτήν και μάλιστα, στην ίδια περιοχή!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» – ARATOS FILMS

με την συμπαράσταση της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου και ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Σάββατο 16 Μαρτίου ο Θεοφάνης Μαλκίδης, θα μιλήσει στο χώρο της εκκλησίας του Ludwigshafen, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος Ποντίων Ludwigshafen με θέμα: «Οι Πόντιοι και ο Ιωάννης Καποδίστριας στην επανάσταση του 1821».