«Τα κρίνα που δεν άνθισαν», η λαϊκή μούσα τραγουδά σκηνές έμφυλης βίας. Μια εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών «Ο ΕΒΡΟΣ»

Η έμφυλη βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που δυστυχώς, δεν είναι «τωρινό». Είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί τις κοινωνίες από το πολύ μακρινό παρελθόν και έχει καταγραφεί από τη λαϊκή μούσα στην τραγουδιστική παράδοση του Έβρου.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών χορών ‘Ο ΈΒΡΟΣ’, ​​στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου παρουσιάζει μία μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια, στα οποία περιγράφονται σκηνές έμφυλης βίας, με στόχο να συμβάλλουμε κι εμείς από το δικό μας μετερίζι στο διάλογο για την πάταξη του φαινομένου και τον αγώνα για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας των φύλων.

Στην προσπάθειά μας αυτή, το αυτοκίνητο μας είναι η Τέχνη μέσα από την οποία παρουσιάζουμε τα παραδοσιακά τραγούδια όχι φυσικά για να τα αφορίσουμε, αλλά για να γνωρίσουμε καλυτέρα και να προβληματιστούμε όλοι γύρω από την ανάγκη πάταξης των φαινομένων που περιγράφουν.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες στις 14&15 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ Αλεξανδρούπολης και η είσοδος που είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε όλους και όλους!

Η Πρόεδρος, Βαλασίδου Ευανθία
και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων