Η ομάδα ρομποτικής του 1ου γυμνασίου Διδυμοτείχου όχι μόνο ανέβηκε κατηγορία, αλλά προκρίθηκε απευθείας στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Αθήνας – Κέρδισαν εντυπώσεις και κριτές γεμίζοντας υπερηφάνεια τον Έβρο.

Με απόλυτη επιτυχία και ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του 1ου Γυμνάσιου Διδυμοτείχου με την ομάδα ρομποτικής «Did_Inclus» στην πιλοτική δράση «1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο» του Περιφερειακού Διαγωνισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που διεξήχθη στην Ξάνθη στις 9 Μαρτίου 2024.
Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους και τον τρόπο παρουσίας του project τους κατάφεραν να καταπλήξουν τους κριτές και να μετατρέψουν την επίδειξη σε διαγωνισμό! Κατάφεραν να αλλάξουν κατηγορία και να λάβουν απευθείας την πρόκριση για το διαγωνισμό του STEM στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Αθήνας!
Όλο το σχολείο και ιδιαίτερα η υπεύθυνη του προγράμματος είναι περήφανοι και καμαρώνουν για τη σύνεση, την ομαδικότητα και τις δεξιότητες των παιδιών που εκπροσώπησαν το σχολείο μας αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά που βοήθησαν να ολοκληρωθεί όλη αυτή προσπάθεια!
Η ομάδα Did_Inclus αποτελείται από τους:
Μαθητές: Διονύσιος Κουρέας (Β’ τάξη)
Μαρίνα Μπακιρτζή (Γ’ τάξη)
Κωνσταντίνος Τερζούδης (Γ’ τάξη)
Χρήστος Τζέλας (Γ’ τάξη)
Αθανασία Τραμπίδη (Γ’ τάξη)
Φώτιος Τσιγγίδης (Γ’ τάξη)
Προπονήτρια: Κυριακή Κατσαρού

Στον πιλοτικό διαγωνισμό συμμετείχαν η υποδιευθύντρια του σχολείου μας Ευαγγελία Τριανταφύλλου και ο εκπαιδευτικός μας Σπυρίδων Σκιαθίτης.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου

Ζουπίδης Στέφανος
(ΠΕ02)