Αξέχαστες έχουν απομείνει οι ατάκες του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιού, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών όπου διατέλεσε κοινοτάρχης και δήμαρχος. «Είμαι γελαδάρης», «δεν κρεμάω τα πολιτικά μου παπούτσια», «οι δρόμοι γίνονται για να φεύγουν γρηγορότερα» και πολλά ακόμη έχουν καταγραφεί στην από τη δεκαετία του 1990 πορεία του. Ο Βαγγέλης Πουλιλιός, επέστρεψε στην κεντρική πολιτική σκηνή και πριν επιστρέψει ήταν σίγουρος ότι όχι μόνο ο Χριστόδουλος Τοψίδης θα κερδίσει την περιφέρεια, αλλά κι ότι ο ίδιος θα εκλεγεί με τρόπο από το παρελθόν. Δηλαδή τρόπο άνεσης, αμεσότητας με τον λαό. Άλλωστε ο ίδιος δεν είναι του σαλονιού. Είμαστε σχεδόν σίγουροι, ότι όταν φοράει κουστούμι νοιώθει άβολα, αλλά καταφέρνει να το κρύψει καλά.
Με το που ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης από την αρχή του έτους κάνει αυτό που ήξερε να κάνει πάντα. Γυρίζει, χωρίς όμως να τριγυρίζει. Δεν μπορεί ο Πουλιλιός να κάνει βόλτες. Να πηγαίνει στο πεδίο θέλει, να ενημερώνεται, να βλέπει και να σκέφτεται κι όπως οδηγεί να αποφασίζει.
Ο Βαγγέλης Πουλιλιός, ένα από τα πρώτα προβλήματα που αποφάσισε να ασχοληθεί είναι αυτό το άδειου και αναξιοποίητου φράγματος Καλύβα στο Κόμαρα Έβρου. Αγρότης κι ο ίδιος, άνθρωπος με ανησυχίες και αγάπη για τον Έβρο, έχει εκφράσει την απορία πως είναι δυνατόν να έχουν περάσει τόσα χρόνια και να μην έχει βρεθεί λύση ώστε να επιδιορθωθεί η διαρροή του φράγματος.
Το φράγμα δεν γεμίζει, καθώς υπάρχει διαρροή υδάτων και πολύτιμοι όγκοι νερού, στις δύσκολες όπως φαίνεται λόγω κλιματικής αλλαγής δεκαετίες που θα ακολουθήσουν, χάνονται αναξιοποίητοι.
Ο αντιπεριφερειάρχης λοιπόν, ασχολείται προσωπικά. Ας ελπίσουμε ότι θα ασχοληθεί με τη λάμψη που ασχολούνταν στο παρελθόν και θα το γεμίσει τα φράγμα, σφραγίζοντας τη διαρροή. Και μετά θα λέμε: «Το φράγμα γέμισε με τη σφραγίδα Πουλιλιού».
Εκτός από το φράγμα Καλύβα είναι και το φράγμα της Λύρας άδειο. Το φράγμα του Δερείου είναι άλλη υπόθεση καθαρά κυβερνητική. Αυτά που έγιναν και δεν λειτουργούν, είναι στοίχημα Πουλιλιού. Θα το κερδίσει άραγε;