Δύο και πλέον χρόνια από την κάθετη, ολική και καθολική απαγόρευση της ερασιτεχνικής αλιείας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (Ιανουάριος 2022), υπάρχει μία αχτίδα φωτός. Αν και με ασφυκτικούς περιορισμούς, το ψάρεμα θα επιτρέπεται πλέον στο λιμάνι, σε εξαιρετικά περιορισμένο χώρο και σε μικρό χρονικό διάστημα.
Όλα αυτά τα χρόνια οι ερασιτέχνες ψαράδες δεν έπαψαν να διεκδικούν το αυτονόητο.
Τελικά το ψάρεμα θα επιτρέπεται μόνο μπροστά από το κατάστημα ΝΟΑ, μόνο με πετονιά ή καλάμι και μόνο από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Μαΐου κάθε έτους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι καθοριστικός ήταν ο ρόλος του νέου προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, του λιμενάρχη καθώς και του προέδρου του αθλητικού ερασιτεχνικού συλλόγου αλιέων Αλεξανδρούπολης Πασχάλη Καβουρίδη. Ο κ. Καβουρίδης σε δήλωσή του αναφέρει:

Σαν πρόεδρος του διοικητικού συλλόγου αλιέων ακτής Ν.Εβρου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια να δημιουργηθεί ο σύλλογος και να επιτραπεί το ψάρεμα ξανά έστω και σε ένα σημείο του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του ΟΛΑ καθώς και τον Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολη γιατι άκουσαν πραγματικά και κατάλαβαν το δίκαιο αίτημα μας έτσι ώστε να συνεχίσει η αλιεία έστω με κάποιες προϋποθέσεις στο χώρο του λιμανιού.
Να ευχαριστήσουμε και τα 3 καταστήματα των κυρίων Σιδεριδη,Γληνια και Κιβοπουλου για όλο αυτό το διάστημα που ήταν δίπλα μας.
Επίσης την Τετάρτη 27 Μαρτίου καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου αλλά και αυτά που δεν είναι και θα ήθελαν να γίνουν,στα γραφεία του συλλόγου μας στις 18:00 για να συζητήσουμε για θέματα που μας απασχολούν αλλά και την συνέχεια της επόμενης μέρας μετά το άνοιγμα της αλιείας με καλάμι ξανά στο λιμάνι μας.

 

Δείτε ΕΔΩ την κανονιστική πράξη για τη μερική άρση της απαγόρευσης αλιείας.