«Του αστυνομικού κτηρίου στον Έβρο. . . «
Τα λάθη του παρελθόντος και το σήμερα

Ξεκίνησε η κατασκευή νέου κτηρίου το οποίο θα καλύψει ανάγκες για την αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας. Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο θα κατασκευαστεί ακριβώς δίπλα στα υπάρχοντα και στη δημοτική βιβλιοθήκη Ορεστιάδας, στο χώρο όπου μέχρι πριν λίγες μέρες στάθμευαν τα οχήματα της αστυνομίας. Το νέο κτήριο θα είναι σχεδόν ίδιο με το κτήριο που κατασκευάστηκε το 2019, μεγέθους 200 τετραγωνικών και χωρίς υπόγειο χώρο στάθμευσης. Η έλλειψη υπογείου είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει ειδική αναφορά, καθώς χωρίς υπόγειο χάνονται πολύτιμα τετραγωνικά, χώροι οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως αποθηκευτικοί και φυσικά για τη στάθμευση οχημάτων. Πέρα από θέματα ασφαλείας που προσφέρονται με τη χρήση υπογείου, λύνονται και λειτουργικά θέματα, τα οποία θα βρουν μπροστά τους οι ίδιοι οι αστυνομικοί οι οποίοι θα κάνουν χρήση του χώρου.
Το θέμα έχει απασχολήσει και την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας, η οποία έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και έργο για να χτιστούν κτήρια τόσο στην Ορεστιάδα όσο και στο Διδυμότειχο. Η ένωση αναμένεται να πιέσει να βρεθεί και χώρος στάθμευσης, κάτι το οποίο όπως αναφέρθηκε θα είχε λυθεί, αν απλά μαζί με τα νέα κτήρια, έκαναν και υπόγειο. . .

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ορεστιάδα, ώστε η πόλη να αποκτήσει νέο αστυνομικό κτήριο χάθηκε τη δεκαετία του 2000. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να θυμηθούν ορισμένοι τι έλεγαν τότε. .. Για την ιστορία δεν υπήρχε συμφωνία για το που να δημιουργηθεί μέσω ΣΔΙΤ το νέο κτήριο και το πουλάκι πέταξε. Αντίθετα, δεν είχε πετάξει τότε για την Αλεξανδρούπολη, στην οποία κατασκευάστηκε νέα πυροσβεστική. . .

Νέα κτήρια για την αστυνομία θα κτιστούν στο Διδυμότειχο και στην Αλεξανδρούπολη. Η αστυνομία Διδυμοτείχου θα αποκτήσει κτήριο στην βόρεια είσοδο της πόλης – χωρίς υπόγειο – και η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ύστερα από δεκαετίες θα φύγει από το παλιό κτήριο του κέντρου και θα μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις 3.700 τετραγωνικών στην Παλαγία.