Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής προχώρησαν αγρότες από το βόρειο τμήμα του Έβρου. Οι αγρότες αγωνιούν για την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων, καθώς δεν έχει ανανεωθεί η συμφωνία για τη διαχείριση των ρευμάτων του Άρδα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων. Με αυτήν την ισχύουσα συμφωνία, η γειτονική χώρα διοχέτευε 186 κ. εκ. νερό ετησίως στην ελληνική πλευρά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να αρδεύονται άμεσα 202.000 στρέμματα του βόρειου τμήματος του Έβρου και έμμεσα άλλες 80-100.000 στρέμματα της ίδιας περιοχής, αλλά και χιλιάδες ακόμη στρέμματα στον υπόλοιπο νομό.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και αντιπροσωπία της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έβρου και το μέλος της πολιτικής γραμματείας, υπεύθυνη Αγροτικής Πολιτικής και πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία επισκέφτηκε τον Έβρο.

Αντιπροσωπία των αγροτών συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού Μπαχαρίδου, η οποία τόνισε ότι είναι με το μέρος των αγροτών.