Η πρώτη συνάντηση υποψηφίου προέδρου φαίνεται ότι έγινε το Σάββατο, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις και οι στόχοι για την μετά; Τοψίδη εποχή.

Ανοίγει αν και μάλλον πρόωρα η συζήτηση για την αλλαγή διοίκησης στο επιμελητήριο Έβρου. Ο πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης, με την ολοκλήρωση της θητείας του θεωρητικά αποχωρεί από τον θεσμό, αν και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα έχει ρόλο την επόμενη μέρα. Άλλωστε, ο ίδιος, πρώτα ανέλαβε το σημαντικό αυτό ρόλο του προέδρου και στη συνέχεια μεταπήδησε στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου πλέον και την υπηρετεί ως περιφερειάρχης ΑΜΘ. Προφανώς και είναι δεδομένο, ότι ποτέ δεν θα σταματήσει να ασχολείται με το επιμελητήριο, για το οποίο πολλοί φαίνεται ότι ενδιαφέρονται, αλλά είναι προς το παρόν βεβαιότητα για το πόσοι θα καταλήξουν στην κούρσα της διαδοχής, δεν μπορεί να υπάρξει.
Επίσημα και ανοιχτά, καταγεγραμμένη δήλωση δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως αρκετοί, οι οποίοι λένε ότι «θα κατέβουν για πρόεδροι».
Στα ονόματα που ακούγονται, υπάρχουν άνθρωποι με εμπειρία, με όρεξη, νυν μέλη του επιμελητηρίου και ίσως και κάποιες εκπλήξεις. Δεν αποκλείεται πάντως, σύντομα να υπάρξει υποψηφιότητα επιχειρηματία από το βόρειο τμήμα του Έβρου, ο οποίος έχει συγκεκριμένες προτάσεις και μάλλον διαφορετικές με τα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αυτό όμως θα φανεί μετά το Πάσχα, καθώς ο ενδιαφερόμενος, θέλει να εξασφαλίσει τη στήριξη επιχειρηματιών από την Αλεξανδρούπολη, με τους οποίους συνεργάζεται χρόνια.

Στον τομέα των ενδιαφερόμενων για τη θέση του προέδρου, μπορούν να περιληφθούν, ο Κυριάκος Αετόπουλος, ο οποίος είναι και αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Βασίλης Κασαπίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, ο Αντώνης Τσιτάκης, ο Δημήτρης Μπακαλίδης, ο Δήμος Παπαράδης. Ακόμη πάντως τα χαρτιά τους δεν φαίνεται να έχουν ανοίξει η Κούλα Λεγγέση και ο Βαγγέλης Μυτιληνός.
Θα έχει πάντως ενδιαφέρον το πως θα κινηθούν όσοι ενδιαφέρονται για το επιμελητήριο, καθώς χρόνος υπάρχει, όρεξη για διαδοχή στο φουλ, όπως και όρεξη για ανατροπές. . .
Άλλωστε οι εκλογές είναι στο τέλος του έτους και πολλές συναντήσεις σαν αυτή του Σαββάτου που μας πέρασε, όπου συνομίλησαν ενδιαφερόμενοι, θα ακολουθήσουν.