Εβδομαδιαίες προτάσεις από τη Βουλή Τηλεόραση

 

Μπρους Σπρίνγκστιν: Με τα Δικά του Λόγια

Δευτέρα, 15/4 στις 23:00

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο μεγάλος τραγουδιστής και συν­θέτης, ρίχνει ένα βλέμμα στο παρελθόν, αναπολώντας τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του και μας αφηγείται άγνωστες μέχρι τώρα ιστορίες της προσωπικής του δια­δρομής.

Μουσικές Μορφές: Ευάγγελος Κοκκόρης

Τρίτη, 16/4 στις 21:00

Ο Κωνσταντίνος Κακαβελάκης συνομιλεί με τον συνθέ­τη, μουσικοπαιδαγωγό και ιστορικό τέχνης Ευάγγελλο Κοκκόρη.

Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ

Τρίτη, 16/4 & Τετάρτη, 17/4 στις 23:00

Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται και μια ιστορία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει και η συγκεκρι­μένη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβάνει να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 3- Επεισόδιο 1/6 & Επεισόδιο 2/6.

Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 18/4 στις 23:00

Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Η επό­μενη ημέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι προκλήσεις της επόμενης πενταετίας και η άνοδος της ακροδεξιάς.

Τζόνι Ντεπ: Το Σταυροδρόμι

Παρασκευή, 19/4 στις 21:00

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τζόνι Ντεπ, από τα πρώ­τα του βήματα ως κιθαρίστας ενός πανκ συγκροτήματος, έως τους εμβληματικούς ρόλους που ερμήνευσε και τον καθιέρωσαν ως έναν κινηματογραφικό αστέρα παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η Φωτογραφία

Παρασκευή, 19/4 στις 22:00

Ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Πατατάκη με τους Χρή­στο Τσάγκα, Ζωζώ Ζάρπα, Άρη Ρέτσο (Ελλάδα, 1986). Ένας μετανάστης στη Γαλλία φιλοξενεί έναν νεαρό συμπατριώτη του και ερωτεύεται την αδερφή του από μια φωτογραφία της. Όμως ο νεαρός δεν λέει την αλή­θεια για το πρόσωπο της φωτογραφίας.

Αντέχοντας στον Χρόνο

Σάββατο, 20/4 στις 18:00

Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Προσωρινή Διακοπή Μετάδοσης

Η εβδομαδιαία μετάδοση της εκπομπής «Σε Προσκυνώ, Γλώσσα» θα διακοπεί προσωρινά από το Σάββατο 20/4 έως και την Κυριακή 9/6, λόγω των περιορισμών στις τηλεοπτικές εμφανίσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών (Βίκυ Φλέσσα). Η εκπομπή θα συνεχίσει να μεταδίδεται κανονικά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Δύση Ηλίου

Σάββατο, 20/4 στις 23:00

Ταινία σε σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες με τους Βλαντ Ι­βάνοφ, Γιούλι Γιάκαμπ, Έβελιν Ντόμπος (ΗΠΑ, 1996). Στις παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου η νεαρή Ίρις επιστρέφει στη Βουδαπέστη για να εργαστεί στο κατάστημα καπέλων που κάποτε ανήκε στην οικογέ­νειά της και μπλέκει σε μια παράξενη περιπέτεια πολι­τικών συνωμοσιών.

Τα Ιστορικά Καφέ των Παρισίων και οι Θαμώνες τους

Κυριακή, 21/4 στις 20:00

Σειρά ντοκιμαντέρ 50 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων. Τα παρισινά καφέ αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης του Παρισιού. Από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, τα καφέ είναι σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσό­φους, πολιτικούς και απλούς πολίτες.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθείτε ζωντανά το πρόγραμμα του Σταθμού, μέσω της πλατφόρμας του ERTFLIX:

https://www.ertflix.gr/epg/now-on-tv

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.