Η μεταφορά του δίκαιου αιτήματος του thraki Νεα, σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, δικαιώνεται – Καθ’ υπέρβαση αναμένεται η είσοδος στα πανεπιστήμια αποφοίτων του Έβρου

Χρειάστηκε να περάσουν λιγότερες από 15 μέρες από το δημοσίευμα του thraki Νεα, το οποίο ανέδειξε την αδικία για τους νέους του Έβρου οι οποίοι θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Τον Αύγουστο, αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση για την εισαγωγή καθ’ υπέρβαση αποφοίτων από σχολεία του Έβρου, οι οποίοι θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό είπε μεταξύ άλλων, η υφυπουργός παιδείας Ζέτα Μακρή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή.

Το θέμα το είχε αναδείξει το thraki Νεα, μεταφέροντας την αγωνία μαθητών και γονέων, καθώς στο παρελθόν αντίστοιχη μεταχείριση υπήρχαν για μαθητές άλλων περιοχών οι οποίες είχαν υποστεί φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με όσα είπε η κα. Μακρή, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή Παπαδάκη, είπε ότι υπάρχει έγγραφο από την δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Έβρου για τον αριθμό των υποψηφίων στις πανελλαδικές και αίτημα από την δήμο Σουφλίου. Προς το παρόν αίτημα από άλλον δήμο δεν έχει κατατεθεί στη βουλή.

Το συνολικό ποσοστό ανά σχολή, ανά τμήμα στο οποίο μπορούν να εισαχθούν επιπλέον οι απόφοιτοι των δήμων για τους οποίους θα εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση είναι είναι 2%. Για να συμβεί αυτό, πρέπει όσοι δώσουν πανελλαδικές, να γράψουν πάνω από την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Αυτό που απομένει τώρα είναι η έκδοση της υπουργικής απόφασης και ο καθορισμός των περιοχών του Έβρου τους οποίους θα αφορά.