Υποψήφια ευρωβουλευτής τους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, είναι Εβρίτισα Ειρήνη Βλασακάκη.
Η Ειρήνη Βλασακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και κατάγεται από το ακριτικό Ασημένιο Διδυμοτείχου.
Σπούδασε Γεωπονία στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Κατά την διάρκεια της φοίτησής της στην Πορτογαλία συμμετείχε ως αρχηγός ομάδας σε Debate φοιτητών σε εθνικό επίπεδο, με πολύ καλή τελική διάκριση.
Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικολογία (Τροπική Οικολογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων) στη Νορβηγία και την Κόστα Ρίκα όπου μελέτησε πληθυσμούς πεταλούδας σε τροπικά δάση και σε καλλιέργειες καφέ.
Εργάστηκε στη Σουηδία για την ελληνική χλωρίδα, και στη Νορβηγία όπου εστίασε στην αρκτική-αλπική χλωρίδα. Πήρε μέρος σε ειδική αποστολή στα νησιά Σβάλμπαρντ (Βόρειος Πόλος).
Επιστρέφοντας στην Αθήνα, απασχολήθηκε σε αεροπορικές εταιρείες (Ολυμπιακή και Emirates) και παράλληλα ολοκλήρωσε σε ελληνοαμερικανικό Πανεπιστήμιο το Μεταπτυχιακό στη Μετάφραση, όπου και βραβεύτηκε για την απόδοσή της. Σπουδές μετάφρασης πραγματοποίησε και σε γαλλικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Απασχολήθηκε επίσης σε ελληνική εταιρεία που ασχολείται με έργα ΑΠΕ συνδυάζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησε τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας.
Ήταν εθελόντρια στις μεγάλες διοργανώσεις της Ελλάδας (Ολυμπιακοί Αγώνες, Eurovision, UEFA Champions League, κά) και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε σημαντικές αποστολές (Μάνδρα, Μάτι, κα).
Στους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ είναι Συντονίστρια του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του δικτύου ΛΟΙΠΟΝ.
Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Μεταφράστρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στον χώρο του Τουρισμού.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και λατρεύει κάθε αθλητική δραστηριότητα.
“Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που θα μου δείξετε με την ψήφο σας ώστε η Ελλάδα που τόσο αγαπάμε να αποκτήσει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και, γιατί όχι, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων με θετικό πρόσημο.”