Δείτε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή Τηλεόραση.

Σίντλερ: Η Αληθινή Ιστορία
Μ. Δευτέρα, 29/4 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Τζον Μπλέαρ (Ηνωμένο Βασίλειο 1983). Η αληθινή ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ, του επι­χειρηματία που κατόρθωσε να σώσει τις ζωές χιλιάδων Εβραίων από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκο­σμίου Πολέμου.

Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ
Μ. Τρίτη, 30/4 & Μ. Τετάρτη, 1/5 στις 23:00
Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται και μια ιστορί­α. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει και η συγκε­κριμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβάνει να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 3- Επεισόδιο 5/6 & Επεισόδιο 6/6.

Ο Λόγος
Μ. Τετάρτη, 1/5 στις 21:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Καρλ Ντράγιερ με τους Χένρικ Μάλμπεργκ, Έμιλ Χανς Κρίστενσεν, Μπιργκίτ Φέ­ντερσπιλ, Μόνικα Ολμπρίτσκακα (Δανία, 1955). Δύο οι­κογένειες αντιμάχονται εξαιτίας των διαφορετικών θρη­σκευτικών τους πιστεύω. Όμως ένας θάνατος και ένα θαύ­μα (η ανάσταση της νεκρής) θα τους κάνει να συνειδητο­ποιήσουν ότι ο αληθινός χριστιανισμός είναι αγάπη, λα­τρεία της ζωής και πίστη στο Θείο Λόγο.

Τα Κατά Ιωάννη Πάθη του Μπαχ
Μ. Πέμπτη, 2/5 στις 22:00
Συναυλία με τη χορωδία Μόντε Βέρντι και την αγγλική ορχήστρα μπαρόκ, υπό τη διεύθυνση του Σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ.

Ρέκβιεμ του Βέρντι
Μ. Παρασκευή, 3/5 στις 21:00
Ρέκβιεμ του Τζουζέπε Βέρντι, με την Φιλαρμονική του Βερολίνου, από την αίθουσα συναυλιών του Μπάντεν Μπάντεν, υπό τη διεύθυνση του Ρικάρντο Μούτι.

Γκαουντί, ο Ιδιοφυής Οραματιστής της Βαρκελώνης
Μ. Σάββατο, 4/5 στις 19:00
Ο Αντόνι Γκαουντί έζησε και εργάστηκε στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια μιας περιόδου βαθιάς αλλαγής. Το ντο­κιμαντέρ μας δείχνει τη ζωή και το εξαιρετικό έργο του Γκαουντί. Καθώς η καταλανική πρωτεύουσα επεκτεινό­ταν γρήγορα, ο αρχιτέκτονας σχεδίασε εντυπωσιακά κτί­ρια που θα γίνονταν εμβληματικά σημεία της πόλης: το μαγευτικό πάρκο Güell, η τεράστια και ημιτελής βασιλι­κή Sagrada Família, καθώς και πολλά μοναδικά κτίρια κατοικιών, όπως η Casa Batlló.

Αντρέι Ταρκόφσκι: Σινεμά σαν Προσευχή
Μ. Σάββατο, 4/5 στις 21:30
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Αντρέι Ταρκόφσκι. Ο Ρώ­σος σκηνοθέτης Αντρέι Ταρκόφσκι μας αφηγείται τη ζω­ή και το έργο του. Ο δημιουργός μοιράζεται τις αναμνή­σεις του και καταθέτει τις απόψεις του για την τέχνη και τη ζωή, με την συνοδεία ηχογραφημένων ποιημάτων του πατέρα του Αρσένι Ταρκόφσκι που ακούγονται για πρώ­τη φορά.

2η Συμφωνία του Μάλερ-Συμφωνία της Αναστάσεως
Μ. Σάββατο, 4/5 στις 23:00
Συναυλία υπό τη διεύθυνση του Κλαούντιο Αμάντο, από το φεστιβάλ της Λουκέρνης.

Από Τόπο σε Τόπο: Ελλήνων Πάσχα
Κυριακή του Πάσχα, 5/5 στις 12:00
Η Τηλεόραση της Βουλής συμμετέχει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, με ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο παράδοση και Ελλάδα. Στην εκπομπή φιλοξενούνται καταξιωμένοι μουσικοί και ερμηνευτές και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού. Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Ο Μικρός Πρίγκηπας
Κυριακή του Πάσχα, 5/5 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρκ Όσμπορν (Γαλλία, 2015). Ένα μικρό κορίτσι διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο, κλεισμένο στο σπίτι του. Ανα­καλύπτει, όμως, πως δίπλα του κατοικεί ένας παράξενος, αλλά τρυφερός γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/