Τη μαθήτρια της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης Ελισσάβετ Χαρτοματζίδου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, προκειμένου να συγχαρεί για τη διάκριση και την επιτυχία της να ολοκληρωθεί η αποστολή της χώρας στο Διεθνές Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Η Ελισσάβετ συμμετείχε στις εργασίες της 46ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής των δύο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) τον Δεκέμβριο του 2023 στη Θεσσαλονίκη, όπου διακρίθηκε και επιλέχτηκε να ολοκληρωθεί η εθνική αποστολή στο Διεθνές Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 8- 12 Ιουνίου 2024 στη Λιμόζ της Γαλλίας μαζί με άλλους νέους και νέες από όλη την Ευρώπη.
Ο στόχος της συμμετοχής τους είναι να εντρυφήσει στο δημοκρατικό διάλογο και την κοινοβουλευτική συζήτηση σε διαπολιτισμικό επίπεδο σε θεματικές που απασχολούν την Ευρώπη, κατά τα πρότυπα συνεδριάσεων των δυνατοτήτων τους, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις αρχές του διαλόγου, της συνεργασίας και του σεβασμούς, καθώς και να προετοιμαστούν για την ανάληψη των ηνίων του μέλλοντος της Ευρώπης ως ενεργοί πολίτες.
Ο δήμαρχος είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο με τη μαθήτρια όσο και με τη συνοδό καθηγήτρια και τη Μαρία Λιάρου, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια για τη σπουδαία αυτή διάκριση που είναι εξαιρετική ευκαιρία για τη μαθήτρια και την εκπαιδευτική να βιώσει την εμπειρία αυτής της συμμετοχής με κύριος στόχος την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση.
Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των δύο κυρίων και μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου, ανέλαβε να καλύψει η Gastrade A.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας και ενθάρρυνση των νέων του τόπου μας να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους φέρνει πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων τους.