Κοριτσάκι ηλικίας περίπου 9 χρόνων και ο παππούς του, αγνοούνται από το πρωί της Κυριακής, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας (μαζί με άλλους 9 λαθρομετανάστες) καθώς η βάρκα τους ανετράπη και παρασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά του Έβρου ποταμού.

Την ίδια ώρα, ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 3 χρόνων , επίσης παιδί λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν, σώθηκε την τελευταία στιγμή καθώς μεταφέρθηκε παγωμένο σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Το τρίχρονο αγοράκι, διεκομίσθει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική.

Το μικρό αγόρι είχε στην αγκαλιά του λαθρομετανάστης που συνελήφθη από την αστυνομία, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, στην περιοχή του κάμπου Ορεστιάδας. Οι δύο λαθρομετανάστες είπαν στους Αστυνομικούς ότι μαζί με ακόμη εννέα άτομα επέβαιναν σε βάρκα, η οποία ανετράπη από τα ορμητικά νερά του Έβρου ποταμού.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό επιζώντων με τη χρήση πλωτών μέσων αλλά και ομάδων που ερευνούσαν τις όχθες του Έβρου. Από τις έρευνες εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του Έβρου ποταμού ακόμη επτά λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του μικρού αγοριού.

Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση των δυο αγνοουμένων θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας,

Παρότι οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπισθούν ένα 9χρονο κοριτσάκι και ο παππούς του, που σύμφωνα με μαρτυρίες των άλλων λαθρομεταναστών, επέβαιναν στην βάρκα.

 

Με πληροφορίες από το kathimerini.gr