3ήμερη Αποκριάτικη Απόδραση

 

στην Πόλη Μνημείο   ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ

 

Αναχώρηση 25 Φεβρουαρίου 2012

 

Karakatsanis tours

Θα μας βρείτε στο κέντρο της Ορεστιάδας, επί της οδού Ευριπίδου στον αριθμό 69.

Λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, με κατεύθυνση το Σιδηροδρομικό Σταθμό, δίπλα στο Δημαρχείο και απέναντι από  την Αστυνομική Διεύθυνση. 

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:
25520 – 23124
25520 – 29526 & 7
(Ωράριο καταστημάτων)

Το FAX λειτουργεί όλο το 24ωρο και απαντά καλώντας στον αριθμό: 25520 – 24003

Το e-mail μας είναι: karakatsanis.tours@gmail.com

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 25.02.12  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:45π.μ., διέλευση συνόρων, είσοδος στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Μέσω ΝΟΒΑ ΖΑΓΟΡΑΣ στάση για καφέ – ΓΚΟΥΡΚΟΒΟ. Μετά από μια φανταστική διαδρομή και περνώντας ανάμεσα από την οροσειρά του ΑΙΜΟΥ, άφιξη στο ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ την πρώτη πρωτεύουσα του βουλγάρικου κράτους που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφουςΤΡΑΠΕΖΙΤΣΑΤΣΑΡΕΒΕΤΣ και ΣΒΕΤΑΓΚΟΡΑ και τον ποταμό ΓΙΑΝΤΡΑ να ελίσσεται ανάμεσά τους. Πόλη με πλούσια ιστορία που διατηρεί ακόμα αρκετά παραδοσιακά κτίσματα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης. Το βράδυ  γλέντι σε αίθουσα του ξενοδοχείου  με βουλγάρικα μπαλέτα    ελληνική και βουλγάρικη μουσική, φαγητό και ποτό. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 26.02.12 ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΑΡΜΠΑΝΑΣΙ

Πρωινό και ξενάγηση στη διατηρητέα πόλη – μνημείο, στη βασίλισσα των πόλεων όπως την αποκαλούσαν στο μεσαίωνα. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την πλατεία ΒΕΛΤΣΟΒΑΖΑΒΕΡΑ, τοΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, το σπίτι του ΝΤΙΜΟ ΣΕΡΑΦΙΝΟ, το ΚΟΝΑΚ που σήμερα στεγάζονται το δημαρχείο και το δικαστήριο, το μνημείο των ΑΣΕΝ, την ιερή εκκλησία ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ (1230) και των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ (13ο αιώνα) και θα καταλήξουμε στο παλιότερο τμήμα της πόλης, στο λόφο ΤΣΑΡΕΒΕΤΣ για να δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, το πατριαρχικό παρεκκλήσι αναλήψεως του Χριστού και το τσαρικό ανάκτορο. Στη συνέχεια, επίσκεψη σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Βουλγαρίας το ΑΡΜΠΑΝΑΣΙ που τον 18ο αιώνα οι κάτοικοι μιλούσαν ελληνικά και έδιναν στα παιδιά τους ελληνικά ονόματα χωρίς να είναι Έλληνες. Γνωστό για την ιστορία του και για το μεγάλο αριθμό των ιστορικών του μνημείων. Έχει 2 μοναστήρια, 5 εκκλησίες και αρκετά παλιά διατηρητέα σπίτια μουσεία. Επιστροφή στοΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ. Το βράδυ Αποκριάτικο γλέντι με φολκλορικό συγκρότημα, ελληνική και βουλγαρική μουσική, φαγητό και ποτό. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΘΑΡA ΔΕΥΤΕΡΑ 27.02.12 ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι ΔΡΙΑΝΟΒΟ (Αρχάγγελος Μιχαήλ, 12ος αιώνας). Μέσω ΓΚΑΜΠΡΟΒΟ, επίσκεψη στο ΕΤΑΡ (διατηρητέο χωριό και αποτελεί εθνογραφικό μουσείο από το 1964). Στη συνέχεια αρχίζουμε την ανάβαση στο βουνό ΣΙΠΚΑ όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία (ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ) μνημείο με τους χρυσούς τρούλους και με την τεράστια καμπάνα που είναι αφιερωμένη στους ήρωες του Ρωσοτουρκικού πολέμου. Συνεχίζουμε για  ΚΑΖΑΝΛΑΚ και την  κοιλάδα των Ρόδων, στάση σε πολυκατάστημα στη ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ, ελεύθερη ώρα για αγορά και για φαγητό. Αναχώρηση για την Ελλάδα. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην πόλη μας.

 

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 140   EURO
Μονόκλινο: 165   EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 110   EURO
Παιδί έως 12 ετών χωρίς κρεβάτι σε δίκλινο με τους γονείς:   70  EURO

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:      

  • Μεταφορά με υπερσύγχρονο τουριστικό λεωφορείο.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ σε ξενοδοχείο 4 ΑΣΤΕΡΩΝ.
  • Πρωινό μπουφέ.
  • Πρώτο γλέντι Σάββατο βράδυ με πλούσιο μενού, αναψυκτικά και μισό μπουκάλι κρασί.
  • Δεύτερο γλέντι Κυριακή βράδυ με πλούσιο μενού, αναψυκτικά και μισό μπουκάλι κρασί.
  • Αρχηγό – συνοδό – ξεναγό του γραφείου.
  • Φ.Π.Α             

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:        

  • Eισόδους Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Eπιπλέον γεύματα και διασκεδάσεις.

 ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ:

Εσωτερική πισίνα –  Σάουνα-  Χαμάμ –  Σαλόνι ομορφιάς –  Σολάριουμ

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκδρομές του karakatsanis tours.