Την Τρίτη 07-02-2012, στην συνάντηση που είχε η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στην Αθήνα με την Φυσική  Ηγεσία, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Χαράλαμπος Παντελίδης. Εκτός από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ν. Παπαγιανόπουλο, στη συνάντηση από πλευράς Ηγεσίας παραβρεθήκαν ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος κ. Σερέτης Χρ., ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Σταματάκης Αδ. και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Μπαλάκος Γρ.

Μεταξύ των διαφόρων θεμάτων που η Ομοσπονδία παρουσίασε , εκ μέρους του Προέδρου τονίστηκαν ιδιαιτέρως τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον Έβρο.

Η Φυσική Ηγεσία  ξανά ενημερώθηκε, για τις πολλές ελλείψεις που παρουσιάζουν σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του Νομού Έβρου, οι άσχημες συνθήκες εργασίας στους χώρους κράτησης των λαθρομεταναστών ,οι ελλείψεις σε μέσα μεταφοράς (μεταγωγικά , αυτοκίνητα 4Χ4 κτλ.) καθώς και η συντήρηση των υπαρχόντων οχημάτων. Τέλος το ζήτημα της επιπλέον ενίσχυσης του Έβρου με μεταθέσεις ή μακροχρόνιες αποσπάσεις καθώς και με νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων, απασχόλησε έντονα κατά την συνάντηση.

Ένα ακόμα μείζον θέμα, που αφορά κυρίως τον Νομό μας και για το οποίο ενημερώθηκε άμεσα ο κ. Αρχηγός από τον Πρόεδρο είναι  και το πρόβλημα των εκτός έδρας παρελθόντων ετών, που αφορά κινήσεις συναδέλφων και οι οποίες μειώθηκαν από το Αρχηγείο (χρηματικά)  σε τέτοιο επίπεδο που το θεωρούμε απαράδεκτο για το είδος της εργασίας που αφορούσαν τα χρόνια στα οποία πραγματοποιήθηκαν.

Στο  προσεχές διάστημα αναμένουμε την επίσκεψη στον Νομό αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Αττικής κ. ΝΤΟΥΜΑ Βασίλειο

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών, θα εκτιμηθούν εν καιρό από τις λύσεις που θα δοθούν. Από την πλευρά της Ηγεσίας  δοθήκαν διάφορες υποσχέσεις που στην διάρκεια του χρόνου θα φανεί αν θα υλοποιηθούν. Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε, όπου αυτό χρειάζεται, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας.