Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Oι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζονται καθώς εντείνονται οι αντεργατικές επιθέσεις κατά των βασικών και θεμελιακών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις, οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων αγορών και οι Νεοφιλελεύθερες συνταγές των Ευρωπαίων ηγετών οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία βαθύτερα στην κρίση, στην ύφεση, στα αδιέξοδα και στην ανεργία.

Απεργούμε και διεκδικούμε αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του Μνημονίου.

Αντιπαλεύουμε τον Νεοφιλελευθερισμό και τις συνταγές εκποίησης των πλέον παραγωγικών και κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Δημοσίου που αποτελούν το μοναδικό εργαλείο άσκησης εθνικής αλλά και κοινωνικής πολιτικής.

Διαφωνούμε και αντιδρούμε στο υπό κατάρτηση σύμφωνο «σταθερότητας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο επιχειρεί να επιβάλει τη μόνιμη λιτότητα, ανεργία και εξαθλίωση όλων των ευρωπαίων πολιτών εφαρμόζοντας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τον άκρατο Νεοφιλελευθερισμό ως αντίδοτο στην κρίση.

ΑΝΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Ανεργία, οι απολύσεις, τα 4ημερα και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αυξάνονται δραματικά ως αποτέλεσμα της βαθύτατης ύφεσης στην οικονομία, αλλά και γιατί οι γνωστοί «αετονύχηδες» επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία και την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών, αλωνίζουν ανενόχλητοι, απολύοντας εργαζόμενους, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία. Ενώ η κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους αδύναμους ταυτίζεται με τους ισχυρούς.

Απαιτούμε: