ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Κάνουμε σύμμαχο τον ήλιο» υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρεία του κ. Γιώργου Γεωργιάδη και της «Φωτοβολταικά Βορείου Ελλάδος» που παρουσίασαν το πρότζεκτ

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ

Με το σύνθημα «Χτίζω σπίτι Δωρεάν και Οικολογικά» η γνωστή κατασκευαστική εταιρεία του κ. Γιώργου Γεωργιάδη σε συνεργασία με την εταιρεία «Φωτοβολταικά Βορείου Ελλάδος» παρουσίασαν το πρωί της Δευτέρας πρωτοποριακό πρόγραμμα απόκτησης κατοικίας για την περιοχή της Θράκης. Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσα από το ειδικό πρόγραμμα που έγινε σε συνεργασία με τράπεζες προτείνεται μια βιοκλιματική κατοικία υψηλής ενεργειακής απόδοσης καθαρού εμβαδού 82 μ2 σχεδόν δωρεάν, τοποθετώντας στη στέγη του σπιτιού φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 10 Kwp και υπογράφοντας με τη ΔΕΗ σύμβαση 25ετούς διάρκειας αγοράς της παραγόμενης ενέργειας.

Γιώργος Γεωργιάδης : «Πρόκειται για επανάσταση στο χώρο της κατοικίας»

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πρόκειται για «πρωτοπορικό πρόγραμμα για την περιοχή της Θράκης που δίνει μεγάλη ώθηση και αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης που έχουμε όλοι συνηθίσει σε σχέση με την απόκτηση κατοικίας. Μιλάμε για επανάσταση. Ουσιαστικά, δίνουμε ένα κτίριο με εμβαδό 82 μ2σε ιδιόκτητο οικόπεδο χωρίς ουσιαστικά να βάλει χρήματα ο χρήστης-ιδιοκτήτης του κτιρίου. Τα χρήματα αυτά τα παίρνουμε από την ηλιακή ακτινοβολία.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται η χρηματοδότηση του δανείου ή γίνεται απόσβεση στα δικά μας κεφάλαια, ενώ μπορεί να υπάρξει δυνατότητα για περισσότερα τετραγωνικά. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε εδώ και μήνες γιατί κατανοήσαμε την ανασφάλεια που υπάρχει στον κόσμο σε σχέση με τη λήψη ενός στεγαστικού δανείου. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αυτή η ανασφάλεια δεν υπάρχει, καθώς δίνουμε την σιγουριά πως χωρίς να ρισκάρουμε μπορούμε να έχουμε ιδιόκτητη κατοικία και μάλιστα υψηλής ενεργειακής απόδοσης σύμφωνα με τα νέα πρότυπα κατασκευών» τόνισε ο ίδιος.
Για τις προσδοκίες σε σχέση με την ανταπόκριση του κόσμου είπε: «Το πρόγραμμα έχει αρχίσει από σήμερα να τρέχει, ενώ προσδοκούμε ο κόσμος να αντιληφθεί αυτό που προσφέρουμε, γιατί δίνεται ευκαιρία για όλους μας. Θα πρέπει να πούμε πως ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει στην Αθήνα, αλλά μόνο για προκατασκευασμένα κτίρια. Εμείς δημιουργούμε μαζί με τον πελάτη και σε έξι μήνες θα είναι παραδοτέο. Θα πρέπει να πούμε πως συνεργαζόμαστε με τρεις τράπεζες και με τα «Φωτοβολταικά Βορείου Ελλάδος», ενώ τέλος θέλοντας να στείλω ένα μήνυμα θα έλεγα πως :«σε περίοδο κρίσης είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητες μας, αλλά αντιθέτως να θέσουμε τις βάσεις για ένα πιο σωστά ξεκινήματα» κατέληξε

«Υπάρχουν καλές κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή μας για τα Φωτοβολατικά»

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Ειδικού Προγράμματος «Χτίζω Σπίτι Δωρεάν και Οικολογικά» από την πλευρά της Εταιρείας «Φωτοβολταικά Βορείου Ελλάδος» ο Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός κ. Γιάννης Αγγελίδης τόνισε πως οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής είναι ιδανικές και πρόσθεσε «με το πρόγραμμα αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη να εγκαταστήσουμε ένα φωτοβολταικό σύστημα που πρέπει να λειτουργήσει σωστά για να μπορέσει να αποπληρωθεί το δάνειο στους χρόνους που απαιτείται.
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Γεωργιάδη, γιατί θέλαμε κι εμείς κατασκευαστικά να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν πως μετά από την ολοκλήρωση του κτιρίου κάνουμε την αίτηση στη ΔΕΗ, και μέσα σε δέκα μέρες το σύστημα είναι εγκατεστημένο, ενώ το συμβόλαιο με τη ΔΕΗ θα έχει διάρκεια 25 χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως από εκεί και πέρα δεν θα αποδίδει. Στη χειρότερη περίπτωση τα 10 Kwp που βάζουμε σήμερα θα είναι 8 kwp μετά από 25 χρόνια, πράγμα επίσης αποδοτικό» κατέληξε

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους έχουν δανειοληπτική ικανότητα και διαθέτουν ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εντός και εκτός σχεδίου. Απευθύνεται επίσης στους κατόχους ακινήτων τα οποία έχουν δικαίωμα για προσθήκη ορόφου σε ύψος. Στην περίπτωση που οι ανάγκες του ιδιοκτήτη δεν καλύπτονται από το εμβαδόν των 82τ2 της κατοικίας του προγράμματος και απαιτούνται περισσότερα μ2 τότε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου επιβαρύνεται μόνον με τα επιπλέον μ2. Η κατοικία αυτή μπορεί να είναι ισόγεια ή μεζονέτα, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της είναι επώνυμα με γραπτές εγγυήσεις και καλύπτουν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις δόμησης.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το νέο ειδικό πρόγραμμα.