Αναχώρηση 14 ΜΑΙΟΥ 2012

1η Μέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΤΡΟΙΑ-ΑΙΒΑΛΙ

Καρακατσάνης tours   Θα μας βρείτε στο κέντρο της Ορεστιάδας, επί της οδού Ευριπίδου στον αριθμό 69, λίγα μέτρα από

 την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, με κατεύθυνση το Σιδηροδρομικό Σταθμό, δίπλα στο Δημοτικό Μέγαρο

και απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση. Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:                   

                              25520 – 23124                         25520 – 29526        & 7 

(Ωράριο καταστημάτων) Το FAX λειτουργεί όλο το 24ωρο και απαντά καλώντας στον αριθμό:              

                                   25520 – 24003             Το e-mail μας είναι: karakatsanis.tours@gmail.com

 

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00 το πρωί διέλευση συνόρων Καστανεών, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Είσοδος στην Τουρκία τελωνιακός έλεγχος, συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλια μέσο Κεσσάνης και Καλίπολης. Φθάνουμε στο etceabat (αρχαία Μάδυτος) από όπου με ferry boat θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων. Άφιξη στο Τσανάκαλε, ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ερείπια της Ομηρικής Αρχαίας Τροίας. Συνεχίζουμε κατά μήκος του κόλπου του Αδραμυτίου, άφιξη στο ονομαστό για τη χρυσή εποχή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αϊβαλί (Κυδωνίες). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΤΡΙΤΗ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ

Ξύπνημα, πρωινό, σήμερα θα περιηγηθούμε στα Μοσχονήσια. Θα δούμε τα παλιά αρχοντικά και της κατεστραμμένες εκκλησίες από την Μικρασιατική καταστροφή. Στη συνέχεια μας περιμένει μία από τις επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης, η Τρίτη στη σειρά αναφορά του Αποστόλου Ιωάννη και ένας σημαντικότατος αρχαιολογικός χώρος, κοιτίδα της Ελληνιστικής τέχνης, η Πέργαμος. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Ασκληπιείο, ένα από τα πιο φημισμένα ιερά της αρχαιότητας. Στη συνέχεια μέσω Μενεμένης, άφιξη στην πανέμορφη και πολύπαθη Σμύρνη, μια μητρόπολη με τεράστιες λεωφόρους, και επιβλητικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ ΈΦΕΣΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική Έφεσο. Ξενάγηση στα καλοδιατηρημένα και καλά επισκευασμένα μνημεία της ανάμεσα στα οποία η βιβλιοθήκη του Κέλσου, το μεγάλο θέατρο, η αγορά, η μαρμάρινη οδός, οδός των Κουρητών, η Αρκαδιανή οδός, το σπίτι του έρωτα, η εκκλησία της Παναγίας όπου έλαβαν χώρα δύο Οικουμενικές σύνοδοι. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο εσωτερικό φρούριο και στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, χτίστηκε τον 6ο μ.Χ. αιώνα επί Ιουστινιανού, εδώ έγραψε το Ευαγγέλιο του, πέθανε και ετάφη. Στη συνέχεια μετάβαση στο Κουσάντασι (νησί του Πουλιού), τη Νεάπολη της Ελληνιστικής περιόδου και την Σκάλα Νόβα των Ενετών. Χρόνος ελεύθερος . Επιστροφή στην Σμύρνη, πανοραμική περιήγηση στην όμορφη πόλη, θα δούμε την παλιά ελληνική συνοικία του Αλσαντζάκ με το γραφικό πεζόδρομο της Σμύρνης και το ιστορικό Κορντόν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΠΕΜΠΤΗ ΙΕΡΑΠΟΛΗ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ)

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ιεράπολη σημερινό Παμούκαλε. θα επισκεφτούμε τις μοναδικές υπαίθριες ασβεστούχες πισίνες και πεζούλες του Παμούκαλε που σημαίνει Βαμβακόκαστρο. Το διάλυμα του ανθρακικού ασβεστίου που μαζί με το πηγαίο νερό αναβλύζει από την κορυφή του βουνού Κάλνταγ, αποσυντίθεται σε διοξείδιο του άνθρακα, σε ανθρακικό ασβέστιο και καθαρό νερό. Το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεται στον αέρα καθώς το ανθρακικό ασβέστιο διαχωρίζεται από το νερό και σχηματίζει ένα λευκό-γκρί ασβεστολιθικό ίζημα που γλείφοντας τις πλαγιές του βουνού σχηματίζει λευκές (βαμβακερές!!!) λιμνούλες που βέβαια θεωρούνται ιαματικές. Κάτι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην αρχαία Ιεράπολη με το ενδιαφέρον ρωμαϊκό της θέατρο και την εντυπωσιακή Νεκρόπολη που αποτελείται από περισσότερες από 1.000 σαρκοφάγους και τάφους από την Ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή σε ένα αποκαλυπτικό μπέρδεμα. Επιστροφή στη Σμύρνη Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Μέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΜΥΡΝΗ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση, άφιξη στα σύνορα, τελωνιακός έλεγχος, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας

Μία διανυκτέρευση στο ΑΙΒΑΛΙ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια.

Τρεις διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια.

Πρωινό σε μπουφέ των ξενοδοχείων.

δείπνο σε μπουφέ των ξενοδοχείων.

Εισιτήρια ferry boat ΕΤΣΕAΜΠΑΤ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΕΤΣΕAΜΠΑΤ.

Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Τοπικό ξεναγό

Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.Διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα.

Και ότι άλλο αναφέρεται μέσα στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 280 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκδρομές του Karakatsanis tours