Της Παγώνας Καράκη*
Ζήσαμε μια νύχτα με άλλες φλόγες να καίνε τη γη μας άλλες φλόγες από τη νίκη της εθνικής μας ομάδας να καίνε την ψυχή μας και άλλες να κυκλώνουν την αγωνία μας για το μέλλον της χώρας. Κάθε πολίτης της πατρίδας μας και του Νομού μας στη διάρκεια αυτής της ημέρας βαδίζοντας προς την κάλπη θα απομονωθεί συντροφιά με την ευθύνη του, την λογική του και την εμπιστοσύνη του. Τα ζωτικά αυτά στοιχεία της προσωπικότητας του τα περιέσωσε με πολύ κόπο όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις φλόγες… των υπερφίαλων λόγων επί σκηνής από εύγλωττους , των ετερόχρονα υπερπατριωτικών συμπεριφορών από σωτήρες της πατρίδας μας, των υποκριτικών αρωγών προς τους αδύνατους και αδύναμους από καιροσκόπους και των βίαιων χειροδικιών από γυμνασμένους.
Παρακολουθήσαμε πρόσφατα την οικονομική τύχη της χώρας μας να προκύπτει ‘’φετίχ’’ για να ικανοποιήσει σε ρόλο ερωμένης τα απωθημένα ένστικτα ορμητικών ηγετών της ενώ η μοίρα της Ελλάδας μας ως δίδυμη αδελφή της να παρασύρεται μαζί της προς την φτώχια και την εξαθλίωση μετά από την επιθυμία τους να γητεύσουν τα κορμιά τους .
Είδαμε δημόσια οι πολιτικές φαντασιώσεις αρχηγών κομμάτων να εξάπτουν τα ανέφικτα όνειρα των θεατών τους οι οποίοι ελκύστηκαν από τις νέες υπερπαραγωγές που σκηνοθετήθηκαν αποκλειστικά στις θυμικές αίθουσες του συναισθηματικού παλατιού τους από το οποίο εκδιώχτηκαν βίαια και η ευνομούμενη πολιτεία μας οφείλει και έχει χρέος να τους επιστρέψει.
Με στοχευόμενες ενέργειες διάφοροι εκφραστές πολιτικών στο πρόσφατο παρελθόν έκαψαν επιδεικτικά μέσα στις φλόγες των προσωπικών τους ορέξεων την εθνική μας υπερηφάνεια και οι ιστορικές εικόνες του έθνους μας βεβηλώθηκαν μέσα στο ναό του Ελληνισμού που είναι η ψυχή μας όπου διατηρούνται εκεί στοργικά από χρόνια.
Είναι περιττό στους ήδη ενημερωμένους από καιρό πολίτες μας να εκθέσω εδώ την ταυτότητα τους. Πολλοί από αυτούς έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα διάσημοι με τις τακτικές δημόσιες παρουσίες τους αλλά ταυτόχρονα και με τις δημόσιες άτακτες αγορεύσεις τους. Δεν είναι περιττό όμως να παρακολουθούμε αδαείς τις φλόγες αυτές να προκαλούνται, να γιγαντώνονται, να αναβοσβήνουν, να κρυφοκαίνε ύπουλα μέσα στις καρδιές των δοκιμαζόμενων πολιτών μας.
Η πατρίδα απαιτεί ενότητα σε όλα τα επίπεδα. Στη Νέα Δημοκρατία η ενότητα προέκυψε μέσα από τα σπλάχνα της επίσης με έξαψη διατρανώνοντας όμως τον ενωτικό χαρακτήρα που εξαγγέλλει όλο αυτό το διάστημα μέσα από μοναδικά υπεύθυνες αληθινές και ειλικρινείς πολιτικές θέσεις για το μέλλον της χώρας με κοστολογημένες και εφικτές προτάσεις σε όλους τους τομείς που μπορούν να υλοποιηθούν με εθνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά αφύπνισε ενωτικά και πληθωρικά και με την αντίστοιχη ανταπόκριση όλες τις αρετές και αξίες με τις οποίες ‘’ ευ’’ αγωνιστήκαν πολιτικοί και λαός στο διάβα των δύσκολων για την πατρίδα μας χρόνων.
Σε κάθε αξιοπρεπή πολίτη και νοικοκύρη τον τελευταίο καιρό είχε γίνει αισθητό και κατανοητό ότι μέσα από όλες τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν διαχρονικά δεν προσβάλλονταν μόνο η πολιτική αισθητική μας η οποία από καιρό έχει ντυθεί την ασχήμια της, προσβάλλονταν κυρίως η μοναδικότητα που έχει η Ελπίδα μας να σπάσει…. τον καθρέφτη αυτής της ασχήμιας.
Την δύναμη στην ελπίδα που ο Πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς ενέπνεε από την αρχή των δυσκολιών της χώρας θα την δώσει δυναμικά σήμερα ο ίδιος ο λαός μας με ευθύνη λογική και εμπιστοσύνη προς τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ώστε να δούμε εκ νέου οι ίδιοι αλλά και όλη η ανθρωπότητα την ομορφιά της ψυχής μας του πνεύματος μας και της Ελλάδας που μας αξίζει και θέλουμε. ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!
Ας μείνει μόνο μια φλόγα να καίει… το κερί της πίστης μας !
* Η κ. Καράκη είναι υποψήφια Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας.