Εμείς θα συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης, αλλά δεν μπορεί να ζητείται από ένα κόμμα του 12% να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος στο να συμμετάσχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση είναι τα μέγιστα δυνατά μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών, καθώς και ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν προχωρήσει ακόμη.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Εκείνο που δεν πρέπει να γίνει, είναι να μοιραστεί το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη αυτής της περιόδου με τον κο Σαμαρά, να μοιραστεί τις κυβερνητικές ευθύνες δεν πρέπει να το κάνει, γιατί την ευθύνη για τους χειρισμούς δεν θα τις έχει το ΠΑΣΟΚ, θα τις έχει ο κος Σαμαράς. Εμείς θα συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης, αλλά δεν μπορεί να ζητείται από ένα κόμμα του 12% να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Επί της ουσίας λέτε ότι στηρίζετε μια κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά όχι με συμμετοχή στελεχών σας»;
Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Ναι. Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή, δεν έχω μιλήσει με τον κο Βενιζέλο.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία κυβέρνησης, καμία αξία δεν έχει το αν κάποιοι από εμάς θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει αυτή η κυβέρνηση»;
Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Το ένα είναι τα μέγιστα δυνατά μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών και το δεύτερο είναι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει».
ερτ