Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ με τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως Βαγγέλη Λαμπάκη παρουσία του αντιπροέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής και προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάση Βασιλειάδη.
Το θέμα της συνάντησης η εξέλιξη και η ανάπτυξη του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής και η ανεύρεση χώρου και η ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων.
Οι προτάσεις μας κατατέθηκαν εδώ και πολύ καιρό στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αντιμετωπιστήκαν με πολύ θετικό τρόπο.
Για ακόμη μια φορά ο κ. Λαμπάκης έδειξε τις εποικοδομητικές του προθέσεις για τον χώρο του αθλητισμού, δίνοντας θετικές εισηγήσεις και κατευθύνσεις, επί των θεμάτων συζήτησης.
Διευκρινίστηκαν θέματα για την έναρξη μελετών για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων.
Σύμφωνα με τις απόψεις του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Χρήστου Γερακόπουλου και του μηχανολόγου μηχανικού Νίκου Γεμιτζάκη έργο, το οποίο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, θα πρέπει να υπάρξει «ωρίμανση» που αυτό σημαίνει να υπάρχει χώρος και μελέτες. Επίσης αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για να προλάβουμε, διότι τα περιθώρια για την ένταξη στη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, είναι λίγα.
Ο χρόνος που απαιτείται για να παραδοθεί ο φάκελος και να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επένδυση ,μέσω ΕΣΠΑ είναι μέχρι τέλος του έτους 2012.
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες, όμως μπορούν να ξεπεραστούν αν υπάρχει καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά.
Ο δήμαρχος τόνισε, ότι είναι κάτι σημαντικό για τον Δήμο μας και ειδικά ευνοεί ότι, η χρηματοδότηση του έργου είναι μέσω του ΕΣΠΑ, τη στιγμή που είναι επιλέξιμο.
Επίσης πρότεινε τον χώρο και την περιοχή που θα μπορούσε να κατασκευαστεί και επισήμανε την επίσπευση των εργασιών μελέτης ωρίμανσης του έργου, έτσι ώστε να κατατεθεί στη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας, ως το τέλος του έτους.
Συγκεκριμένα το προτεινόμενο κλειστό γυμναστήριο, που θα στεγάζει και την ενόργανη γυμναστική, θα είναι μεταλλική κατασκευή 1600 τ.μ. θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (πράσινο) και θα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί αγώνες ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου. Αυτό σημαίνει εγχώριος και ξένος τουρισμός, λόγω γεωγραφικής θέσης.
Τέτοια έργα είναι ωφέλημα για τον τόπο μας και ευκαιρίες τη στιγμή που είναι επιλέξιμα μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.
Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται είναι όρεξη για δουλειά, ομοφωνία στις αποφάσεις, συνεργασία, καλές προθέσεις και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που ελπίζουμε να μην σταθεί εμπόδιο ακόμα μια φορά, για ένα τόσο σημαντικό έργο για τον αθλητισμό του τόπου μας.