Εξαντλεί τα αποθέματα της αξιοπιστίας της η εργοδοσία της εφημερίδαςΑγγελιοφόρος. Αγνοώντας επιδεικτικά τη γνήσια διάθεση των εργαζομένων και των Ενώσεών τους να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του φύλλου, τις θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα, προχώρησε στην περαιτέρω απαξίωσή του, κλείνοντας το γραφείο στην Αθήνα και απολύοντας δύο συντάκτες που εργάζονταν σε αυτό.
Οι νέες απολύσεις έγιναν παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έκρινε πως παρανόμως απολύονται εργαζόμενοι της εφημερίδας και ότι ο ισχυρισμός της επιχείρησης για το ύψος της προβλεπόμενης κατά το 2011 οικονομικής ζημίας είναι ατεκμηρίωτος. Και βέβαια δείχνουν ότι η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ δεν έχει την πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και την προστασία των θέσεων εργασίας.
Στην προκλητική αυτή στάση της ΕΒΕ ΑΕ οι Ενώσεις των εργαζομένων, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου, απαντούν καταρχάς με 48ωρη απεργία, που θα αρχίσει αύριο, Πέμπτη 12/5 στις 16.00 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 14/5 στις 16.00.
Ζητούμε από την εργοδοσία:
·         Να ανακαλέσει αμέσως όλες τις –παράνομες ούτως ή άλλως– απολύσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
·         Να προστατέψει το κύρος και τον ενημερωτικό χαρακτήρα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος.
·             Να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των Ενώσεων και των εργαζομένων.
Τα Διοικητικά Συμβούλια
ΕΣΗΕΜ-Θ           ΕΠΗΕΘ              ΕΣΠΗΤ            ΕΤΗΠΤ-Θ