Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει ο νέος συνοριακός σταθμός ελέγχου «Μακάζα» προς την Ελλάδα.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει ο νέος συνοριακός σταθμός ελέγχου «Μακάζα» προς την Ελλάδα που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού οδικού άξονα 9, σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.
«Χθες, δικοί μας εμπειρογνώμονες επισκέφτηκαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και διαπίστωσαν, ότι στη γειτονική χώρα είναι σε προχωρημένο στάδιο η κατασκευή του τμήματος του οδικού άξονα. Η βουλγαρική πλευρά έχει ακόμη να ολοκληρώσει κάποια έργα», ανέφερε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.
Ευρεία δημοσιότητα δίνουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης στην είδηση που αφορά τα επικείμενα εγκαίνια του νέου συνοριακού σταθμού ελέγχου στη Ροδόπη.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (ΒΤΑ), στη διάρκεια τελετής των εγκαινίων ανακατασκευασμένου τοπικού οδικού άξονα που συνδέει τις πόλεις Μομτσίλγκραντ και Κρούμοβγκραντ ο κ. Μπορίσοφ είπε, ότι θα έχει συνομιλία για το θέμα αυτό με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα.
Στις δηλώσεις του ο κ. Μπορίσοφ και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ρόσεν Πλέβναλιεφ αναφέρθηκαν επίσης στις νέες προοπτικές ανάπτυξης και προόδου της παραμεθόριας περιοχής από τη διάνοιξη νέων διόδων στα κοινά σύνορα. http://www.voria.gr