Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων, να σεβαστεί την αλήθεια, το δίκαιο και την ιστορία, έστειλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Παναγίας Δεξιάς. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού των Σκοπίων κ.Γκεοργκιέφσκι – ο οποίος έκανε λόγο για συστηματική παραχάραξη της ιστορίας από την ηγεσία της χώρας του για πολιτική εκμετάλλευση – και κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν παλαιά σχέδια τους για τη δημιουργία της «μεγάλης Μακεδονίας», με την απόσπαση της βορείου Ελλάδος από τον εθνικό κορμό.
Σε αυστηρό τόνο ο κ.Άνθιμος ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν πρόκειται να χαριστεί το όνομα «Μακεδονία» σε οιονδήποτε επιχειρεί να το οικειοποιηθεί και ανέγνωσε αποσπάσματα από βιβλίο που έγραψε με απαντήσεις για το επίμαχο ζήτημα που έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με το νέο γύρο συζητήσεων που ξεκινάει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νιμιτς.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν πρόκειται να σταματήσει να ομιλεί όσο και αν τον υβρίζουν πρόσωπα προσκείμενα στην Σκοπιανή ηγεσία.
amen