ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ & ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

To Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στην οδό Παπαναστασίου αγνοώντας στην κυριολεξία τους παραγωγούς και το λαό της Αλεξανδρούπολης. O χώρος όπου για χρόνια τώρα γινόταν η Λαϊκή Αγορά κάτω από το Φάρο είναι ο πλέον ενδεδειγμένος γιατί εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της Αλεξ/πολης αλλά και των γύρω οικισμών.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που εξελίσσεται την τελευταία δεκαετία με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αλλά και τοπικών παραγόντων (δημοτικές αρχές, παρατάξεις κλπ) που εφάρμοσαν αυτήν την πολιτική εις βάρος του λαού που όχι μόνο πληρώνει αλλά χάνει και τη δυνατότητα να απολαμβάνει και να διαχειρίζεται την περιουσία του.
Και το έγκλημα συνεχίζεται: η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση βγάζουν άμεσα στο σφυρί 23 λιμάνια και μαρίνες με γενικότερο σχέδιο να παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους όλα τα μεγάλα λιμάνια και 800 μικρότερα εμπορικά και τουριστικά.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μαζί με το ΠΑΜΕ από το 2002 ακόμη δίνει τη μάχη να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος – ιδιωτικοποίησης όχι μόνο του χώρου της ΛΑΪΚΗΣ αλλά και του λιμανιού συνολικά, με διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς, ακυρώσεις δημοπρασιών, κ.ά.
Η επίκληση της «αξιοποίησης» του λιμανιού και της οικονομικής κρίσης ως αφορμές για τη μετακίνηση της ΛΑΪΚΗΣ, για νέο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και του λιμανιού πρέπει να ξεσηκώσει το λαό. Καλούμε το λαό να αντιδράσει στην πράξη, γιατί ως τώρα δεν υπερασπίστηκε το χώρο και επέτρεψε τέτοιες αρνητικές εξελίξεις.
• Να ΑΚΥΡΩΣΕΙ τη μετακίνηση της ΛΑΪΚΗΣ ώστε να παραμείνει στο χώρο κάτω από το Φάρο
• Να ΑΚΥΡΩΣΕΙ κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και επιβολής νέων χαρατσιών.
Nα αντιπαλέψουμε την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών που θα έχει βαριές συνέπειες οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές για όλο το λαό.
Nα παλέψουμε να γίνουν τα λιμάνια, λαϊκή περιουσία ώστε να λυθούν τέτοια ζητήματα προς όφελος των εργαζομένων.