Με θετικά αποτελέσματα επέστρεψε από το ταξίδι του στην Αθήνα ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης.
Η διήμερη παραμονή του και οι επαφές τις οποίες είχε με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς είχαν σαν αποτέλεσμα:
-Την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Σαπών στις Σάπες, μετά από διαβούλευσή του με την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών που επεξεργάστηκε τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ. και την δημιουργία στο κτήριο όπου στεγάζεται μιας ολοκληρωμένης δομής ενός διοικητικού κέντρου όπου θα μπορούν να συστεγαστούν και άλλες υπηρεσίες των Σαπών, μετά από αίτημα το οποίο κατατέθηκε στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου για παραχώρηση χρήσης του ακινήτου στην δικαιοδοσία του δήμου.
Με την εξέλιξη αυτή, η οποία θα ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι Σάπες και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσουν ένα νέο διοικητικό πολύ-κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών σε κάθετη μορφή, που θα περιλαμβάνει την Δ.Ο.Υ. στη νέα της μορφή, το αστυνομικό τμήμα και άλλες υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας λιγότερες λειτουργικές δαπάνες για το δημόσιο.
-Παράλληλα ζητήθηκε με αίτημα του δήμου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), το παραλιακό ακίνητο (οικόπεδο) της παραλίας Ιμέρου (που περιλαμβάνει και τα πευκόφυτα αλσύλλια), για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τουριστικής υποδομής, η οποία επιβάλλεται να γίνει για να δημιουργήσει σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες, κυρίως τους θερινούς μήνες, οι οποίοι αναμένεται να έρθουν στην περιοχή μας για τουρισμό και διακοπές κυρίως από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, με το άνοιγμα του κάθετου οδικού άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία.
-Τέλος αξίζει να αναφερθούμε και στις επαφές που έγιναν τόσο με το υπουργείο Πολιτισμού, για την ένταξη του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών στο Πανελλήνιο Δίκτυο Ελληνικών Φεστιβάλ, όσο και με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Ενέργειας για το θέμα της αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων Σαπών και Κρωβύλης.
Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών για τις θετικές εξελίξεις έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου δημόσια τον Υπουργό Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος διασφάλισε την θετική έκβαση των ενεργειών μου, με καίριες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, που αναβαθμίζουν τον δήμο και αναπτύσσουν την δημογραφική του ενίσχυση.
Οι κοινές προσπάθειες πάντα φέρνουν θετικά αποτελέσματα, όταν αυτοί που διαχειρίζονται τα τοπικά προβλήματα αφουγκράζονται με ευαισθησία τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και παλεύουν να τα λύσουν με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο».