ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΥΡΗ
Ένα μεγάλο απεργιακό μπαμ στην Ορεστιάδα, που μετά από τόσα μέτρα, τόση εξαθλίωση, τόση υποταγή και φτώχεια αποφάσισε να κινητοποιηθεί και να βγει έστω στον δρόμο. Το ζήτημα και οι συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής των 3 τσαρλατάνων, των ντόπιων πολιτικών παρατρεχάμενων αλλά και η σιωπή ή σιωπηλή αντίδραση του κόσμου άφησε την εξαθλίωση σε όλη τη χώρα και τον μαρασμό σε όλη την ύπαιθρο. Βλέπουμε καθημερινά την φτωχοποίηση των αγροτών, τις πλημμύρες των χωραφιών, τους που το κράτος δεν φρόντισε να κάνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο παρά μόνο να στήσει τον φράχτη της ντροπής. Βλέπουμε το ξεχαρβάλωμα του εργοστασίου της ζάχαρης, τις απολύσεις και μειώσεις μισθών και ταυτόχρονα την πρωτιά της πόλης μας στην ανεργία. Βλέπουμε την μείωση της κίνησης στα μαγαζιά και την ολοένα αύξηση της εικόνας των μαγαζιών που βάζουν λουκέτο. Βλέπουμε σημαντικές υπηρεσίες να κλείνουν και η περιοχή μας να ερημώνεται. Βλέπουμε η φορομπηξία να προχωράει ασταμάτητα και να τσακίζει μαζί με τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και τους επαγγελματίες.
Για αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα καλούσαμε και καλούμε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στους ξεφτιλισμένους εργατοπατέρες του τόπου μας, τους απαράδεκτους κάθε λογής πολιτικούς και κομματικούς αντιπροσώπους, που ξαφνικά θυμήθηκαν την απεργία, να γυρίσει την πλάτη και να ανατρέψει τα άθλια μέτρα, την ανεργία και τους υπαίτιούς τους.
Η λύση στην κρίση δεν βρίσκεται σε φωτοβολίδες κινητοποιήσεων αυτών που σε άλλες απεργίες απειλούσαν με απολύσεις τους εργαζόμενους. Αυτών που όταν όλοι οι δήμοι της χώρας απεργούσαν, έστω και συμβολικά, αυτός κόμιζε γλάστρες. Αυτών που θέλουν να αδυνατίσουν την μάχη αυτής αλλά και στις άλλες ‘Τετάρτες’, λέγοντας ότι δεν βάλουμε ενάντια στα μέτρα, απλά τους θυμίζουμε(sic), ότι μας ξέχασαν! Η λύση βρίσκεται στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, στις μαχόμενες πορείες, στις ανυποχώρητες, και όχι παροπλισμένες, κινητοποιήσεις, στις καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, στις συνελεύσεις πόλεων και γειτονιών… Ακόμη μία φορά σηκώνουμε περήφανα την σημαία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, πλάι στους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας που εδώ και καιρό αγωνιζόμαστε μαζί… Πλάι στους καθηγητές, τους μαθητές, τους ανέργους, τους απεργούς και τους μετανάστες…Σε όλους αυτούς που είμαστε και μείς κομμάτι… Για μία ακόμα φορά το ξαναλέμε σε κάθε πολίτη της πρωταθλήτριας πόλης στην ανεργία…Η ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ή ΘΑ ΓΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ…
Καλούμε όλο τον κόσμο που θα συμμετέχει, αν πραγματικά θέλει να βροντοφωνάξει ΟΧΙ, να καταλήξει η πορεία με κατάληψη του δημαρχείου με στόχο ανοιχτή συνέλευση όλου του κόσμου που θα συζητήσει για την συνέχιση των αγώνων… κύριοι… ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ…..
Συγκέντρωση στις 10:30 στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας.

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας
Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών Ορεστιάδας